АктуалноГрадътИзбор на редактораНовини

12 милиона ще струва надграждането на системата в градския транспорт  

12 милиона лева ще струва надграждането на системата в градския транспорт, „завещана” от испанското дружество Индра. Днес общината пусна обществената процедура за чакания и подготвян вече повече от три години проект.

Точният предмет на процедурата е „Надграждане, модернизация и поддръжка на система за управление на градския транспорт и услуги по организиране, администриране и контрол на продажби на обществени услуги за градска мобилност“. Срокът за кандидатстване е 21 октомври.

Участникът, избран за изпълнител на настоящата поръчка, следва да надгради и модернизира съществуващата система за управление на градския транспорт чрез доставка и монтаж/инсталация на оборудване и софтуер, обезпечаващи оптимизиране на ефективността на функциониране на СУГТ, както и да осигури и поддържа непрекъсваеми услуги по организиране, администриране и контрол на заплащането на такси, свързани със спирането, престоя и паркирането на превозни средства на територията на Община Пловдив.

От изпълнителя на практика се очаква да преизгради цялата система, направена с изпълнението на транспортния проект преди години. Той ще трябва да достави, адаптира, монтира и въведе в експлоатация на Централизиран софтуер за управление на системата, софтуер за обслужване на клиенти (front office), приложен софтуер за подвижен състав, обслужващ обществения градски транспорт, портативни ръчни четящи устройства за контрол на пътниците, портал за зареждане на превозни документи. Ще трябва да се погрижи и за цялостна нова софтуерна система за паркиране в града в Синя зона, свързана с въвеждане на множество технически компоненти.
Изпълнителят ще трябва да обучи служителите на Община Пловдив за боравене с вече напълно новата система за управление.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

 1. Щом вместо ясно просто ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

  „ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ“

  четем витиевато засукано съчинение от полуграмотна КАЛИНКА от СелСъвета:

  „Надграждане, модернизация и поддръжка на система за управление на градския транспорт и услуги по организиране, администриране и контрол на продажби на обществени услуги за градска мобилност“

  = = = това не предизвиква ли определени подозрения и поГНУСа?

  (Само питам, де, 12 милиона за будалите пари ли са…)

 2. Новото „ДеветоСептемврийско“ преустройство на сайта ПодТепето НЕ Е ДЕЛОВО.

  Паразитни едри „красивости“, тъпи излишни Бутони, обрамчвания и ПРАЗНИ пространства се пречкат на информацията която едвам се провира и то с микроскопичен размер на шрифта.

  Цяла колона ПРАЗНО отляво на текста „Споделяния“ излишно отнема място от МОЯ ДИСПЛЕЙ / твоя / нашия = щом отдолу ПОД статията отново има „Споделяния“ (а и КОМУ са потребни изобщо?)

  Грамадни бутони Болд „Тагове“ няма нужда да бъдат просташки обрамчени = по света те се оформят просто в синьо като ЛИНК. „Прочетете повече…“ на Нов Ред е тъпизъм: слага се след последния знак на прекъснатия текст едно „–ОЩЕ:“

  Изобщо по-кротко с Нов Ред и празни пространства!

  Махнете отдясно тъп ПопЪп „Прочети Също!“ = тържествено обещавам, че никога няма да кликна на свекървенско натякване, какво СЪЩО да прочета ф СтенВеснико и сам мога да се ориентирам!

  НИЩО не бива да се пречка под Статия преди Коментари да прекъсва мисълта! „РЕКЛАМИ’ може да си ги натикате под възглавницата = нито ги четем, нито следваме.

  Под Статия / Реплика непременно прибавете 3 Бутони „ОЦЕНКА“ от Читателя +,–,= а пък Балончета колко Реплики има всяко парче, както и колко Хита „ХОТ“ е желателно навсякъде да личат. Свидетелство за интереса! Модериране на Реплика досажда и бави сериозния разговор (попръжни пишат другаде).

  СОБСТВЕНИК НА ТЕЗИ МИЛИМЕТРИ ДИСПЛЕЙ СЪМ АЗ, ЧИТАТЕЛЯТ!

  1. <= За какво стои тук това ПРАЗНО кръгло нищо? Уволнете диазйнера!

   ЗАЩО отстъпът за "Отговор" на Реплика / Коментар е толкова грамаден? Пет / 8 милиметра оттсъп са предостатъчни!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина