АктуалноГрадътНовини

Чий е бункерът в осакатения парк в Кършияка?

Издирват се документални следи за собственост, тъй като не фигурира в нито един регистър

Спецполиция претърси изоставеното съоръжение

Областният управител подкрепи протестиращите в парка до хотел „Санкт Петербург“, но заяви, че ще заповядат на собственика да го събори

Спецполиция претърси изоставеното съоръжение, за което се смята, че е бункер под земята на спорния терен в кв. Кършияка. Те щателно провериха всяко едно кътче в подземието, което е видимо изоставено и неполвано от години.

Акцията бе извършена в присъствието на директора на ОД на МВР – Пловдив ст.ком. Атанас Илоков и Областният управител Здраво Димитров. Те се срещнаха с протестиращите жители на Северен, които търсят отговор и на въпроса чие е това съоръжение.

Димитров им обеща пълна подкрепа за изясняване на обстоятелствата около изоставените подземни съоръжения, намираща се в парцела, предназначен за строеж в парка зад хотел „Санкт Петербург“. Той пое ангажимент да проучи документите за собствеността на бункерите.

Според протестиращите, те свързани с 9 пехотен полк, който е бил позициониран тук, но документи за това не са намерени. Обалстният обаче смята, че бункерът е по-нов защото вътре видял тухли четворки. Пред хората той говори по телефона с директора на Историческия музей Стефан Шивачев да потърси информация в масивите, тъй като укритието не фигурира в архивите на Министерство на отбраната и МВР към днешна дата.

От инициативния комитет предполагат, че вероятно бункерът е собственост на Министерство на отбраната и предложиха на Здравко Димитров по този повод да предприеме действия имот да стане държавен.

Областният управител разговаря още и с кмета на район Северен Ральо Ралев, за да проучи въпроса. Здравко Димитров, заместникът му Петър Петров и шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков направиха инспекция на бункера, след като спецполицаите излязоха от там.

След обхода, областният управител заяви, че ще администрацията ще поиска от собственика съоръжението  да се премахне, тъй като е опасно.

„Никой в България не е над закона”, каза областния управител.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина