АктуалноБългарияГероите на деняКултураНовини

Тийнейджър от Музикалното училище в Пловдив спечели първа награда на международен конкурс в Америка

Георги Грозев е победител „Golden Classical Music Awards“ в Ню Йорк

16-годишният пловдивски тромпетист стана носител на първа награда от Международния конкурс „Golden Classical Music Awards“. Той взе участие в категория “Intermediate”, наред с участници от над 26 държави.

Георги впечатли международното жури с изпълненията си и бе поканена да участва в заключителния галаконцерт на лауреатите. Той се проведе ден след празника на народните будители, на 2 ноември 2018 г. в световноизвестната Weill Recital Hall в Carnegie Hall – Ню Йорк (САЩ).

Carnegie Hall е един от най-авторитетните и популярни концертни комплекси за музикални събития в света и в него се изнасят над 100 представления за всеки сезон. Георги беше единственият тромпетист, взел участие в заключителния концерт, което прави изпълнението му уникално.

За осъществяването на незабравимото изживяване на младия музикант в Ню Йорк допринесе Виктория Стоянова – човек, запазил българското в себе си, който е готов винаги да помогне на сънародници в нужда.

Наградата и участието в гала концерта е голямо признание за таланта на Георги. Възпитаникът на Пенчо Пенчев, от пловдивското музикално училище е победител в категория “Изкуство” на седмите годишни награди за талантливи деца на Фондация “Енчо Керязов” и е член на Клуб 2017 на „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина