АктуалноГласовеГрадътМненияНовиниПод ножа

Собственикът на имота зад хотел „Санкт Петербург“ иска лицензирани оценители да определят цената му

Протестиращите от Кършияка дойдоха с жълти жилетки при кмета Тотев

Няколко души, представители на протестиращите в защита на парка в Северен дойдоха на среща в Общината с жълти жилетки и развети трибагреници.

„Всеки да си прави асоциации, ние нищо не казваме“. Така отговориха на журналистите те на въпроса „какво символизират жълтите жилетки“. Мъжете бяха приети в Заседателната зала от кмета на града.

Припомняме, че днес преди обяд имаше обявена среща на гражданите, които бранят парка с кмета Иван Тотев, а на нея се очакваше да се появи и собственика на спорния имот Байрям Солак. Очакваше се на срещата инвеститорът да представят предложенията си към администрацията и кършияклии.

Той обаче не се появи, нито негови представител, оказа се, че е внесъл писмено исканията си. Срещата протече при закрити врати, а след това райкметът на Северене Ральо Ралев разказа, че собственикът на имота имал три искания към администрацията.

Солак не бил съгласен, за някакъв захранващ кабел в парцела и твърдял, че е прекаран без негово знание. Ралев разказа, че за това има надлежно строително разрешително и то е обявено на предишния собственик – хотела, като от там не е имало възражение.

„Второто искане е общината да премахне бункера от имота. Това няма как да стане, тъй като ние не сме собственик на парцела,“ съобщи Ралев и допълни, че инициативният комитет е внесъл искане до Областния управител да се намери кое държавно ведомство и било собственик на съоръжението.

Третото желание на собственика е лицензирани оценители и вещи лица към Пловдивския окръжен съд да изготвят оценка на имота.

Ние нямаме против това да се случи, ще обсъдим как и кой да плати разходите за оценката, коментира Ральо Ралев.

На въпроса какво ще се случи с имота от тук нататък, Ралев заяви:

„Той притежава нотариален акт за собственост, какво ще прави питайте него. По представените от Солак искания работим, тъй като видяхте колко е голям обществения интерес.“

След срещата в Община Пловдив протестиращите бяха приети от главния архитект на общината, където ще преглеждат още документи.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина