АктуалноГласовеМненияНовини

Славчо Атанасов: Иван Тотев да преосмисли решението си и отвори „Цар Борис Трети”

Алтернативи има, смята депутатът и бивш кмет

Важно е Пловдив да открие подобаващо домакинството си на Европейска столица на културата. Но е важно и това да стане като се осигури нормалното функциониране на града ни. А днес се видя, че това не е така, заявява Атанасов

Да отвори булевард „Цар Борис III Обединител” и да намери алтернативно място за вдигане на сцена за откриване на Европейска столица на културата. С такъв призив се обръща към кмета Иван Тотев настоящият народен представител и бивш градоначалник  Славчо Атанасов. Той изпрати позицията си по темата до медиите, като пред Под тепето заяви, че преди това се е опитал да се свърже лично с наследника си на кметския стол в Община Пловдив по телефона, но не е успял.

„Обръщам се към г-н Иван Тотев като към колега и го призовавам да преосмисли решението си със затварянето на ключовия за Пловдив булевард „Цар Борис Трети Обединител”. От това решение всички сме потърпевши – и гражданите, и управляващите. Днес се видя, че градът е напълно блокиран – тотален хаос, километрични задръствания, изнервени водачи на автомобили и пътници. Да, важно е, Пловдив да открие подобаващо домакинството си на Европейска столица на културата. Но е важно и това да стане като се осигури нормалното функциониране на града ни. А днес се видя, че това не е така. Положението на транспортна блокада, не може да продължи до 17 януари. Сега все още са празнични дни – много хора са слели почивките си и не са в Пловдив, учениците не са на училище. Какво ще стане след 2 януари? Когато хората са завърнат на работа? Когато учениците тръгнат на училище?”, пита Атанасов чрез медиите.

Той призовава в казуса да се намесят областният управител Здравко Димитров и КАТ.

„Затварянето на стратегически за движението на града булевард вреди както на гражданите, така и на бизнеса. Не само това – дори и при нормални условия, въздухът в Пловдив е един от най-замърсените в страната. Замисляме ли се при тези километрични опашки от автомобили днес какво дишаме? Отново ще повторя – тук не става дума за противопоставяне, а за намирането на общо добро решение. Днешният ден показа, че имаме нужда от това решение. И г-н Тотев има алтернатива – може да премести изграждането на арката и откриването на Европейска столица на културата пред паркинга на хотел „Тримонциум”, например. Може да го направи на паркинга пред зала „Колодрума”. Или на Гребната база. Където и да го направи – пловдивчани ще отидат, защото за всички нас откриването на Европейска столица на културата е знаменателно събитие. Но, ако го направи на тези места, ще избегне затварянето на ключов булевард и на практика блокирането на града. Така, както би направил един добър управленец”, допълва в позицията си Атанасов.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

10 коментари

  1. Идиотизираните „шрифтолози“ на Будала Дернев изписват ТРИ като „3“ (гъ***) и Т като обърнато Ш.
    Хак ни е, майни.
    И ПО-ЛОШО ША СТАВА. Корабът потъва правилно; даже и Камата, Доктор Хонорис Кауза на ПУто се спаси нанякъде

  2. Не само да не отваря боливардо, ами даже да го затвори завинаги! ЗАБРАНИТЕЛНИЯТ РЕЖИМ НА ИНДЖИНЕРИНГА ТОТЕВ СЪС ВСЯКАКВИТЕ ПРЕЧКИ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО ПРЯКО СЛЕДВА ОТ РЕЖИМАБоБо3.

    Да се даде на някоя „Гражданска Инициатива“ (‘свинявам са за мръсните думи ГИ, де, голфаджиите, ама да кажем Шайка, или колтурничко АГИТКА) освободеният от тролейбуси, трафик и каляски ТУНЕЛ където на сушина Меката Китка Асан Асанов, ГЕНЕРАЛен Директор на „Пловдив За ЕДНО“ да си прави Изгъзици.

    Свършиха се из Пловдив ПУЩИНАЦИ на всяка крачка да си сглобява некадърните непотребни „съоръжения“ (за МОЯ сметка и ТВОЯ, майна!) та ша задръсти и последната останала артерия за задъхващия се в селяндурско пешеходене Център.

    Хак ни е, толкаво му е инджинеринговото мозаченце

  3. Този път Славчо е прав днес от ресторант стадиона до тракия точно 1 час и то лудо каране и завиране от страна на шофьора на рейса,маминия се окепази този път тотално ,но той е кмет той коли той беси ,смешник.

  4. Тотев изпитва наслаждение да изтезава пловдивчани. Така се чувства значим и властен. Затова и избра най-безумния вариант. Славчо естествено е прав.

  5. Тоя келеш Тоттев тотално се осра този път.Да затвори този централен булевард.Половината град е една развалина в момента заради него.Прав е Славчо Атанасов,има толкова много други места за сране,тоя Капут намери да се изсере баш на центъра!!!! Поне да беше на Гребната база,то и без това си му е лобно място за Пандиза,тоя път направо да си го вкарват.Хем нямаше да му се гледа резила в който превърна града.Голям СМОТАНЯК е нямам думи.Що не спре да плаща на Бойко и да си го махнат по мирно по тихо,ще оттърват целия град от тоя БОКЛУК!!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина