АктуалноГласовеГрадътКултураМненияНовини

Поискаха и оставката на кмета от УС на Пловдив 2019

 Предложението дойде от  Дани Каназирева, а Слави Георгиев постави на гласуване искане за отстраняване на целия управителен орган на Общинската фондация

Тотев не дава срещу проекта да се хвърля кал

Иво Дернев

Двучасова говорилня – така кметът на Пловдив Иван Тотев определи извънредната сесия по темата Общинска фондация „Пловдив 2019“.

 „Налице е фундаментално неразбиране за  тази мащабна  инициатива и  съм силно раздразнен,  че качеството на дебата се принизява на  такова ниско ниво,“ коментира той след откриването на ремонтирания подлез на  улица Гладстон.

Тотев пристигна на церемонията със закъснение заради извънредното заседание на местния парламент, поискано от 21 съветника от опозицията. В заседателната зала общинската съветничка от „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева направи предложение за освобождаване на кмета на Пловдив от длъжността председател на Управителния съвет на Фондацията.

То не бе прието, след преброяване на резултатите от гласуването – 17 гласа „за“, 21 „против“ и 4 „въздържал се“. След това Слави Георгиев от ПФ постави на гласуване искане за отстраняване на целия управителен орган на Общинската фондация „Пловдив 2019“, което също бе отхвърлено с 16 гласа „за“, 21 „против“ и 5 „въздържал се“.

Дебатите  за отчета на Фондацията по финансирането на събитията в програмата от 2017 г. досега продължи  близо 2 часа.  Директорът Кирил Велчев подчерта неколкократно, че  подготовката за събитията през 2019-а са започнали отдавна и екипът е успял да се справи успешно със задачата.

„Няма да позволя да се хвърля кал в залата на Пловдивския Об С срещу  проекта Европейска столица на културата 2019. Аз съм раздразнен от това, което се случва в моя град! Спрете се, вредим на всички, вредим на града си“, заяви от своя страна градоначалникът от трибуната.

Очаквайте подробности.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина