АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Официално: Цели девет заместник-кметове в екипа на Здравко Димитров

Две нови позиции за вицета разкри новата администрация, отнемат социалните дейности от Георги Титюков

 Местният парламент приема структурата на общината на сесията на 5 декември

Новият градоначалник Здравко Димитров ще управлява с цели девет заместника, с двама повече от предшественика му Иван Тотев. Това сочи предложението на Зико към местния парламент за приемане на новата структура на общината, което ще бъде гласувано на следващата сесия на 5 декември. Новата администрация отваря две нови позиции за вицета на кмета, като разцепва ресорите на общо седмината замове от мандатите на Иван Тотев. Пловдив вероятно вече ще е рекордьор по брой заместник-кметове. В столицата например те са седем.

Предложението на Здравко Димитров към общинските съветници е да приемат структурата със следното разпределение на заместниците му по ресори: „Финанси, здравеопазване, стопански дейности, екология”; „Обществен ред”; „Транспорт”; „Устройство на територията и общинска собственост”; „Строителство и инвестиции”; „Култура, археология и туризъм”; „Образование и бизнес развитие”; „Европейски политики и социални дейности”; „Спорт и младежки дейности”.

Имената на вицетата ще станат ясни едва след сесията и заповедите им за назначение. Освен обявените досега хора в екипа на Димитров, в него се очаква да влезе и Анести Тимчев, който да поеме европейските политики и социалните дейности, като вторите се отнемат от ресора на Георги Титюков.

 

 

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

21 коментари

  1. ЕХА, СКРИТ ЗАД ТЪЛПА ПИОНКИ -РАЙОННИТЕ ВОЖДОВЕ ОТДЕЛНО- КАКВИТО И ПОПАРИ ДА НАДРОБИ МОЗЪКЛИЯТА = ВСЕ ЩЕ ИМА КОЙ ДРУГ ДА МУ ГИ ИЗЛЕЖАВА ПРИСЪДИТЕ ЗА ПОСТИЖЕНИЯТА СЛЕД „МАНДАТА“.
    КИС-КИС, МАЙНИ, ХАК НИ Е

  2. Поредния цирк в Пловдив. Голям спортист големи локуми. Кмете ама нали няма пари, Мамин ти опоска бюджета, но ти велик си девет не е ли повече от 8. И ти не можеш да смяташ. Ясно е за какво иде реч. Но лъжата и кражбата са описани в библията??? Жена ти къде ще я турим???

  3. А сега нека всеки от тези девет(9) заместници си назначи по осемнадесет (18) под-заместници (като подизпълнители) …и да не забравят съответния брой секретарки или секретари, пиарки или пиари…и т.н. до изчерпване на кадровата скамейка на ГЕРБистите-баскетболисти-пловдивисти-всякаквисти…

    1. Докопал заплатата и място на стената при Снимки „Кметове“ сега разхвърлял по заместници кой за какво да „отговаря“ преспокойно МИКРОцефалната малка главица може да се оттегли В ЛОНОТО НА СВОЯ ГОСПОДАРИН МУТРОПОЛИТА.
      Хак ни е майни: 40% избиратели; под 30% на втори тур ето резултата = срамота!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина