АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Официално: Цели девет заместник-кметове в екипа на Здравко Димитров

Две нови позиции за вицета разкри новата администрация, отнемат социалните дейности от Георги Титюков

 Местният парламент приема структурата на общината на сесията на 5 декември

Новият градоначалник Здравко Димитров ще управлява с цели девет заместника, с двама повече от предшественика му Иван Тотев. Това сочи предложението на Зико към местния парламент за приемане на новата структура на общината, което ще бъде гласувано на следващата сесия на 5 декември. Новата администрация отваря две нови позиции за вицета на кмета, като разцепва ресорите на общо седмината замове от мандатите на Иван Тотев. Пловдив вероятно вече ще е рекордьор по брой заместник-кметове. В столицата например те са седем.

Предложението на Здравко Димитров към общинските съветници е да приемат структурата със следното разпределение на заместниците му по ресори: „Финанси, здравеопазване, стопански дейности, екология”; „Обществен ред”; „Транспорт”; „Устройство на територията и общинска собственост”; „Строителство и инвестиции”; „Култура, археология и туризъм”; „Образование и бизнес развитие”; „Европейски политики и социални дейности”; „Спорт и младежки дейности”.

Имената на вицетата ще станат ясни едва след сесията и заповедите им за назначение. Освен обявените досега хора в екипа на Димитров, в него се очаква да влезе и Анести Тимчев, който да поеме европейските политики и социалните дейности, като вторите се отнемат от ресора на Георги Титюков.

 

 

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

21 коментари

  1. А такачка пак си стойте по-къщите и лющете семки пред телевизорите.И не се сърдете когато мангалите ни избират кмет. Ама мангалите данъци не плащат.Дават им помощи и по избори кинти. Ама сега усещате ли как бавно , бавно ви влиза в гъза един як гербаджийски кол и без възелин. Пак ни цъфнаха дирниците за още 4 години.И НИКАКВО МРЪНКАНЕ.ЗАСЛУЖАВАМЕ СИ СЪДБАТА.

  2. Малко са девет заместници…един уважаващ себе си кмет-гербистия трябва да има толкова заместници, колкото пръсти на ръцете и краката…така че, трябва да са 20 заместници….освен ако няма някоя скрита аномалия и не е с повече пръсти…тогава…по бройката им ще разберем и аномалията…всъщност за сведение на пловдивчави, истинската аномалия, плачевно истинска, се нарича ГЕРБ…и ненаситните и пръсти са върху цялата страна…

  3. Тоя вече го гепи шизофренията.Къде спите бе психиатрите.Прибирайте го, че за двайсет дена баталяса града.Кви четири години да го чакаме. Да го пребират за лечение.

  4. Работа, работа, работа. Ашколсун герберасти. Не само крадливи , но и лъжливи. Имайте срама бе кретени.София се управлява със 7 зам. кмета!!!! Ние с 9 !!!!!!! Евала зико , ашколсун.Ти излезна по – нагъл и от тотю бе. и със сигурност по- тъп.Нали нямаше да дигаш и данъците бе лъжец.Ама изборите минаха нали???

  5. Общината няма пари, този 9 кмета. Даже Тотев имаше по-малко. Е, това е герб умря в Пловдив. Здравко и Здравка няма да изкарат мандата. Рано’рано ще ги разкаратр. Тоя как ще ходи из града. Оная е безсрамна, не й пука.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина