АктуалноГрадътНовиниРазследване

Местният парламент отменя решението за продажба на 20-те декара до мол Пловдив

Очаква се това да стане на предстоящата сесия идния четвъртък

Таня Грозданова

Очаква се Общинският съвет на Пловдив да отмени решението си за продажбата на огромния незастроен зелен терен до мола в район „Западен“.  Проекторешението е вкарано в дневния ред на предстоящата сесия идния четвъртък, става ясно от материалите за нея.

Припомняме, че  преди няколко дни кметът Иван Тотев обяви, че това ще се случи. По този начин управата на Пловдив дава отпор на тежки инвеститорски намерения, с който открито показва, че ще спре застрояването в един от най-апетитните райони.

За целта местният парламент ще отмени свое решение, с което одобри най-голямата сделка с общински имот в новата история на града. Това се случи на 27 септември 2018-а година, след тежки дебати. От евентуалната продажбата на близо 20-те декара, които се водят част от парк „Отдих и култура“, в района на бул.„Копривщица” и „Свобода” можеха да влязат над 21 милиона лева в градската хазна. Двата големи парцела бяха оценени за 20 906 000 лева без ДДС, щяха да бъдат „разиграни“ на публичен търг с явно наддаване.

На 13.11.2018 г. със заповед на кмета бе назначена комисия, която да организира и проведе търга. Само шест дни по-късно отново с кметска заповед процедурата за търгът е прекратена, като мотив е цитирано писмо на райкмета на „Западен“ от 16 ноември с.г, но от материалите не става ясно неговото съдържание.

Припомняме, че въпросният търг бе обявен в следствие на сериозен инвеститорски интерес от страна на дружеството „Младост Алфа“ ЕООД. Същата фирма, която продаде част от Източния форум до Централна поща на града, след тежки преговори за сумата от 4,3 млн. лева без ДДС.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. МАМИН ТИ ЕПТЕН ЗА БЪЛЪЦИ НИ ВЗЕ. АМИ НАЛИ ТИ ВКАРА ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ И ТВОИТЕ КРАТУНКОВЦИ ПОСЛУШНО ВДИГНАХА РЪЧИЧКИ. ПОСЛЕ НЕ СЕ РАЗБРА ЗА КОМИСИОННАТА С ПЕЩЕРНЯЦИТЕ ЩОТО СИ БОЛНО АЛЧЕН И СЕГА НИ СЕ ПИШЕШ ЗА БОРЕЦ ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ЗЕЛЕНИТЕ ПЛОЩИ. АМА ПИЧ ДОТЕГНА НА ВСИЧКИ МАЙНА С ТВОИТЕ ЗОЛУМИ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина