АктуалноГрадътКултураНовини

Какво вълнуваше пловдивчани и гостите на града през изминалите 365 дни

10-те най-четени статии за 2019-а година в единствения дигитален гид в Града под тепетата Lost in Plovdiv

По традиция в първите дни от новата година започваме с разбор на предишната и класация на най-четените статии през 2019-а година. Изглежда, че много от посетителите на единствения дигитален гид се вълнуват от темата за ресторантите и местата за хапване в Града под тепетата, а какво още бе интересно разберете в редовете по-долу.

Започваме отзад напред с 10-а позиция, на която намираме Най-инстаграмското място близо до Пловдив. Изоставеният рудник наистина е невероятна локация за снимки и ако още не сте го посетили, задължително си отделете някой уикенд. Благодарим за кадрите на  младата двойка пловдивски пътешественици Айлин и Марин и очакваме вашите снимки на прекрасния пейзаж.

Още една туристическа дестинация е привлякла вашето внимание и се нарежда на 9-а позиция. Пещерите около Пловдив, които си струва да посетим е кратък гид на най-интересните скални формирования. Те съчетават в себе си красотата и величието на природата и феномените, които тя създава, заедно с мистиката и легендите от националния фолклор, и са чудесен вариант за разходка през почивните дни.

Следва и текстът за брънч местата в Пловдив. Явно любителите на късното похапване са многобройни, но тук предупреждаваме, че статията ще претърпи сериозна редакция още в началото на 2020. Някои от заведенията вече не предлагат тази опция, а други – като любимото Eddy’s café and food, за съжаление не работят. Все пак, не тъжете, защото има нови и интересни места.

На седма позиция е най-обичаната тема за пловдивчани, а именно айлякът през погледа на немския журналист и блогър Robert B Fishmann. В рамките на няколко седмици той се опита да разкрие тайната му, а дали е успял, може да си припомните в откъс от неговата статия.

Бързо стигнахме и до едно заведение, което разкриваме, че ще влезе в актуалния ни подбор за брънч местенца. То е и носителят на приза на Бакхус в категорията Нова вълна: Брънч“ , така че гарантирано няма да се разочаровате. Multi Culti е гастро бар, един от най-популярните формати за заведения в Европа към момента. В него може да опитате най-популярните street food класики от над 10 държави, без да се налагате дори да си купувате винетка и да излизате извън Пловдив, директно в самия център на града. Задължително пробвайте яйцата Бенедикт.

В средата на класацията ни тази година е статията за сравнението на ресторантите в Пловдив според подредбата в популярната платформа TripAdvisor и нашите субективни препоръки. Може би някои ще поспорят дали това са най-предпочитаните места за похапване, но сме винаги отворени за дискусии в коментарите и за изпробване на нови заведения и вкусотии.

Четвъртото мястото е за фоторазходката ни из главния мюсюлмански храм. Джумая Джамия е обявена за национален паметник на културата и е една от четирите най-стари живи сгради в Пловдив. И освен това е запазила предназначението си до ден днешен. Може да я разгледате свободно и без входна такса, като спазвате етичните норми за времето на молитва и с подходящо облекло.

Бронзовият медал е за 3 ресторанта в Кючук Париж, които да не пропускате. Подбрахме за вас някои предпочитани местенца, но винаги сме в търсене на още интересни предложения. Дали сме включили и вашите фаворити?

Втората позиция е за селекцията ни в район Тракия. И там изборът не беше лесен, защото сме убедени, че има още скрити „потайности”, които само кореняците тракийци знаят.

Призът за най-четена статия отива при историята за Мильо и паметника му. Мнозина ежедневно се снимат пред централно разположената статуя, но едва ли всички знаят каква е причината един пловдивски зевзек да бъде увековечен в самия център на Града под тепетата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина