АктуалноГрадът

Зимата се върна през нощта в Пловдив, но ще остане за малко

Нормална е обстановката в областта

Истинската зима се завърна през нощта в Пловдив, но за малко. Синоптиците предупреждаваха и за вятъра, и за снеговалежа. Комуналната фирма се справи с обстановката още докато града спеше.

Всички основни пътни артерии в Пловдив осъмнаха почистени до асфалт, въпреки образувалата се през нощта над 10 сантиметра снежна покривка. Машините на ОП „Чистота“ са излезли в полунощ, когато дъждът започна да преминава в сняг.

„ 26 разпръсквача на сол започнаха първо с обработката на мостовете, надлезите, булевардите и улиците в града, а след понижаването на температурите от 03:00 ч. към солта бе добавен разтвор от калциев хлорид. Поради силния вятър имаше навявания на входно-изходните артерии на Пловдив, което наложи неколкократната им обработка с противообледенителни материали“, разказа  директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.

Шест мултифункционални машини днес почистват вътрешнокварталните улици, пешеходните зони, тротоарите и велоалеите. От 6 часа тази сутрин всички служителки ръчен труд също са на работа и приоритетно чистят снега около спирките, подлезите и тротоарите.

„Нормална е обстановката и в областта, пътищата са проходими при зимни условия,“ коментира пред Под тепето главният секретар на Областна администрация – Пловдив Борислав Димов.

Тази нощ временно е било ограничено движението на автомобили над 12 тона по АМ „Тракия“ на територията на областта, но около 6 часа това ограничение е отпаднало, съобщиха от АПИ.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ , както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

След обяд от север се очаква валежите постепенно да спират и облачността ще се разкъсва и намалява. Температурите значително ще се понижат и минималните ще са между минус 9 и минус 4 градуса. Максималните температури ще са предимно между минус 4 и 1 градуса, но заради вятъра усещането ще е за по-студено време.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина