АктуалноМненияНовиниПод ножа

Декатлон изтегля от пазара фитнес уред, който може да причини контузия

Спортната верига предприема доброволни мерки заради катарамата-закопчалка в някои случаи може да се отвори сама

От дружеството апелират да не използвате този продукт, ако не е извършено коригиращо действие

В Комисията за защита на потребителите (КЗП) е постъпила информация от „Декатлон България” ЕООД за преустановяване продажбата и изтегляне от търговската мрежа на фитнес уред, търговска марка на Decathlon S.A., модел: Strap trainning 100, Domiyos Арт.№ 8360619. Съобщението е пристигнало на19 февруари в КЗП от централата на фирмата.

„Декатлон С.А.”, Франция, са взели решение да изтеглят посочения продукт от пазара, тъй като са установили, че катарамата-закопчалка в някои случаи може да се отвори сама и да причини контузия на потребителя.

Спортната верига в България, която има магазин и в пловдивския район Тракия, приканва своите клиенти, които са закупили описаните по-горе фитнес уреди, да се обърнат към най-близкия магазин на „Декатлон”, за да получат пълно възстановяване на заплатената сума, да бъде заменен за продукт с преработен дизайн или да бъде извършено отстраняване на дефектната катарама-закопчалка.

Проверка в сайта на Декатлон покзава, че продукта е наличен и има 2 години гаранция. В рубриката „тестове и гаранция“ пише:

„Проведени са тестове за якост на опън на всички елементи на продукта (карабинери, каишки, шевове, ръкохватки и катарами) при тегло 234 кг. Уредът Domyos STRAP TRAINING е разработен, тестван и одобрен в сътрудничество с професионални треньори към Domyos.“

Повече информация можете да получите в магазин „Декатлон” или на телефон 02/902 10 70, от понеделник до неделя между 10:00 ч. и 18:00 ч.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина