АктуалноНовиниСъдТемида

В Пловдив арестуваха баща на седмокласничка, нахлул в час за саморазправа със съученик

Избутал охраната, влязъл в часа по химия и се отправил към чина на 13-годишно момче, за да иска обяснение за конфликт с дъщеря му

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава бързо производство за извършени хулигански действия в училище в центъра на града, което е престъпление по чл. 325 ал. 1 от Наказателния кодекс. Установено е, че в сряда – 22 януари 2020 г., в Основно училище „Княз Александър I“ (което дели една база с Хуманитарната гимназия) е влязъл 50-годишен пловдивчанин с нициали А.П.

Мъжът избутал охраната и отишъл в класна стая на седми клас. Той влязъл в часа по химия и се отправил към чина на 13-годишно момче, за да иска обяснение за конфликт с дъщеря му.

Въпреки опитите на преподавателката да потуши скандала, разгневения родител започнал да дърпа ученика за якето и да му говори на висок глас. От ръководството на училището е бил подаден сигнал на тел. 112,  мъжът е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

По бързото производство, водено от разследващ полицай при Четвърто РУ на МВР-Пловдив,  се извършват процесуално – следствени действия. Предстои 50-годишният мъж да бъде привлечен като обвиняем.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина