АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

ВМРО дава кредит на доверие за ЕСК

Представеният за обсъждане Бюджет 2019 е достатъчно неясен, смятат воеводите

Кметът на Южен Борислав Инчев  внася 26 предложения  

Сред тях: децентрализация на културната програма и инвестиции в инфраструктура за децата на Пловдив  

Таня Грозданова

 В новия бюджет на Община Пловдив да се предвидят 120 хиляди лева за културни мероприятия във връзка с Пловдив – Европейската столица на културата през 2019-а година., които да се разпределят по равно между шестте района (по 20 хил.лв.). Това е предложение №1 от общо 26 на брой, отправени за обсъждане от общинските съветници от ВМРО-БНД , които са част от групата на „Патриотичен фронт“ в местния парламент. Целта е да се получи децентрализация на събитията от културния календар през годината.

„Освен в идеалния център, трябва да има култура и по районите, особено в читалищата. Пловдив е древен и вечен, но Пловдив не е само центъра. Например, в кварталите Прослав и Коматево живеят 11-12 000 души,“ аргументира се  председателят на градската организация на ВМРО под тепетата и кмет на район „Южен“ Борислав  Инчев.

Той заяви, че по отношение на ЕСК управата на града може да очаква политическа подкрепа от ВМРО.

„Налице е нашият кредит на доверие към общинската администрация по отношение на откриващото събитие на Европейска столица на културата за 12 януари. Ще дадем оценката си, след като видим какъв е успехът на мероприятието,“ допълни Инчев. 

От партията се надяват най-после да е дошло времето за пловдивските читалищата и предложението, което правят относно тях вече 4 пъти за последните 2-3 години, а именно да се предвидят средства в размер на 100 000 лева за извършване на текущи ремонти в сградите на читалищата на територията на Община Пловдив, напомни общинският съветник от ПФ Стефан Послийски.

Общата сума на средствата по предложенията е в размер на 10 млн. и 800 хил. лева.

Два милиона от тях да се заделят за нови паркинги и паркоместа по районите, като сумата да е извън средствата предвидени за многоетажните паркинги. Ако искаме да борим проблема с паркирането, това става с осигуряване на необходимите средства, подчерта Инчев. В предложенията фигурира и искане за 1 млн. лева за започване на пробива под кръговото на Водната палата, както и да се предвидят средства за проектиране на Разширение, реконструкция и основен ремонт на бул. „Марица-север“ от моста на Университета по хранителни технологии до моста на Панаира.

„Нещо, което ни направи впечатление и за което, поне за момента, сме леко учудени, че не намира отражение, това е едни проект, на които ние изключително много сме държали. Изграждането на нова детска градина на бул. „Александър Стамболийски“. Припомням, че вече има влязло в сила разрешение за строеж, това означава, че от тук нататък трябва само да бъде обявена обществена поръчка. Нашето конкретно предложение е 1,5 млн лв да бъдат предвидени за изграждането на тази детска градина. Едновременно с това правим предложение да бъдат заделени 500 000 лева за започване изграждането на ДГ „Каменица“. Там също има одобрен проект и разрешение за строеж,“ заяви още Борислав Инчев.

По думите му, акцентът на политиката на партията ще продължи да е инвестицията в децата на Пловдив.

За нови детски площадки в яслите ВМРО предлага да се заделят 120 хиляди лева. Те ще стигнат за изграждане на 20 нови детски площадки (всяка по 6 хиляди)  в яслените заведения на общината.  Има предложения и за още близо 2 млн.лв., които да бъдат инвестирани за нови детски площадки по районите на терени публична общинска собственост.

За основни ремонти на детски градини и ясли да се заделят общо 640 000 лева.

От партията ще настояват още да се предвидят целево средства в размер на 100 хиляди по бюджета на ОП ОКТ за закупуване на ЛЕД осветителни тела, които да бъдат монтирани на съществуващи стълбове за парково и улично осветление до детски площадки, на пешеходни пътеки до детски ясли, градини, училища,  в обхвата на кръстовища и на пешеходни пътеки до детски и учебни заведения.

В предложенията фигурират и малко конкретни искания за пътната инфраструктура в  район „Южен“: 1 милион лева за реконструкция или основен ремонт на ул. Даме Груев; 400 000 хиляди лева за продължението на ул. Македония от бул. „Никола Вапцаров“ до бул. „Александър Стамболийски“.

Освен пари за детски площадки за всички райони, кметът на Южен, настоява и за допълнителни средства в шеста района за ремонт на съществуващи и изграждане на нови тротоари в близост до детски и учебни заведения в размер на 400 000 лева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Поздрав свима. Видео сам коментаре људи који су већ добили кредит од кредита са чистим срцем, а затим сам одлучио да се пријавим на основу њихових препорука и пре само неколико сати сам на личном банковном рачуну потврдио укупан износ од 35.000ЕУР за који сам затражио. Ово је заиста одлична вест и саветујем свима којима је потребан прави кредит да се пријаве путем своје е-поште (Мрфранкпотерлоаноффер@гмаил.цом) Срећна сам што сам сада добила кредит за који сам тражила

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина