АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Цветен Пловдив (фотогалерия)

Градът е изпълнен с цветове, които ние често пропускаме да забележим

Дигиталният двуезичен гид за града на тепетата Lost in Plovdiv днес показва разцъфналата Европейска столица на културата 2019

На най-пъстрия празник в българския календар, когато честваме не само тържественото посрещане на Исус Христос в Йерусалим с лаврови и маслинови клонки, но и зараждането на природата и събуждането ѝ под ласкавата прегръдка на пролетта.

В пълен контраст с една от последните им статии Другото лице на Пловдив днес колегите от пътеводителя показват разцъфналата Европейска столица на културата 2019.

Защото Пловдив е изпълнен с цветове, които ние често пропускаме да забележим! Заглеждали ли сте се в розите по булевардите по време на задръстване, или бързайки за поредната задача с краен срок насладихте ли се на Цар-Симеоновата градина? Оформените от общински служители, от пловдивчани, а на места и естествено поникнали и разцъфтяли цветя правят гледката истински пролетна.

Задължително се разходете в Старинен Пловдив, където пред Балабановата къща ще намерите инсталация, построена от цветя, която всеки желаещ може да се включи като закичи донесен от него цвят.

Потопете се в цветната приказка и следващия пък, когато сте на разходка – спрете и се полюбувайте на красотата около вас, баз значение дали сте местен или сте в Пловдив за малко:

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина