АктуалноБългарияГероите на деняНовини

Учител, лекар и бизнесмени са сред най-добрите хора на Пловдив

Силвия Костадинова, класната на  II „В“ от ОУ „Душо Хаджидеков“, се разплака получавайки наградата

Елена Кристияно, Тодор Дапев, Анна Томбакова, Антоан Терзиев, д-р Мария Печилкова и Силвия са отбора на хората, които тази година бяха избрани

Силвия Костадинова е начален учител в основно училище „Душо Хаджидеков“ в Пловдив. Тя получи последна приза си от „Най-добрите пловдивчани за 2019-а година“ днес в Заседателната зала на Общината. Още докато Веселина Ботева – шеф на Социалната дирекция в мастната администрация четеше какво са написали малчуганите за своята госпожа, тя едва сдържаше сълзите си на стола.

„Всеки ден не само получаваме любов от нея, но се учим на любов.Всеки урок за нас е едни ценен съвет, като се учим на уважение, родолюбие, съчувствие и труд. Тя успя да ни накара да погледне отвъд нашите детски разбирания за живота и да заобичаме родината си и да се гордеем, че сме български деца. Под нейното ръководство се срещами с автори на книги, посещаваме представяния на книги в библиотеката, литературни четения и безброй други интересни събития.“

Емоцията обаче надделя, когато зам.-кмета Георги Титюков и връчи дипломата. Госпожата се разчувства, а нейните деца едва изчакаха края на церемонията, за да я прегърнат.

Елена Кристияно, Тодор Дапев, Анна Томбакова, Антоан Терзиев, д-р Мария Печилкова и Силвия са отбора на хората, които тази година бяха избрани за Най-добрите пловдивчани на 2019 г.

Те бяха избрани на тазгодишната акция в търсене на „Най-добрия човек“. Тя бе организирана от Община Пловдив, Националния алианс на хора с редки болести, Асоциация „Наследствен ангиоедем“ и Професионална гимназия по хранителни технологии и техника. Акцията мина под мотото ”Нека изведем добрината на светло”.

Елена Кристияно – един от големите благодетели на Пловдив – е номинирана от семейство, на което е помагала през годините. Тя посвети наградата си на родителите си и своя съпруг, който почина преди 10 години.

„Кристияно казваше, че понякога и капка кръв може да спаси един човек. А моето мото е: Да правим добро и да забравяме. Да правим лошо и да помним.“ За това си пожелавам да имам по-малко спомени,“ каза тя.

Един от президентите на  „Виктория Волей“ и член на  УС на БФВ Тодор Дапев е номиниран за това, че благодарение на него в едно пловдивско училище- СУ“Св. Константин – Кирил Философ“  се учи православна религия и има специално оборудван кабинет, превърнат в малък храм.

Анна Томбакова е превърнала хобито си изцяло в благотворителност. Тя оползотворява всяка празна бутилка и буркан от семейния ресторант, превръщайки ги в произведения на изкуството през свободното си време. Почти не се е случвало нейните твърби с техниката декупаж и рисувано стъкло да не присъстват на благотворителен базар в града. 90 % от нещата ѝ са дарени за каузи, а останалите са подаръци.

Антоан Терзиев е от хората, които години наред непрекъснато подкрепят децата в нужда. Спонсор е на летните лагери на малчуганите от Къщата от семеен тип в кв. Коматево. Той не присъства на награждаването, наградата получи по-късно неговата дъщеря.

Д-р Мария Печилкова е приела професията си като служене на болните деца и вече 50 години практикува. „Педиатрите са ангелите, които бдят над най-важните за нас същества,“ пишат майктите, номинирали я.

За 8-ма поредна година в Пловдив бе раздадено отличието „Най-добрия човек“.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина