АктуалноВластГрадътМненияПод ножа

Тотев отговори на опозицията в местния парламент с инспекция на ремонтираната инфраструктура по Региони в растеж

От пресслужбата на общината изпратиха над 70 снимки от градската зона в район Централен, за да онагледят свършеното там малко след инициираната извънредна сесия на общинския съвет

Кметът Иван Тотев отговори на инициираната от опозицията в местния парламент извънредна общинска сесия по повод проблеми, възникнали при изпълнението на проекта „Подобряване на градската среда в община Пловдив“, процедура „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014 – 2020 – Пловдив“ по Оперативна програма „Региони в растеж“, като направи инспекция на ремонта на инфраструктурата в зоната между бул. „Мария Луиза” и „Марица- юг”. На изявлението на констатираните на място от НФСБ, Съюз за Пловдив, Реформаторски блок и ВМРО „ много нарушения и оплаквания от живеещите в районите, където се извършва строителството”, както написаха в позицията си съветниците от НФСБ, от пресслужбата на общината „репликираха” с над 70 снимки от промяната на района. Публикуваме част от тях, както и част от прессъобщението, в което общинските пиари цитират граждани.

„„Благодарим за ремонта, мястото е наистина неузнаваемо“, с тези думи посрещнаха, живущите от улица „Стойчо Мошанов“ и „Мадара“ кметът на Пловдив Иван Тотев. Днес той инспектира инфраструктурния ремонт на зоната около Малката Базилика и Източната порта, направен по ОП „Региони в растеж“. Заедно с кмета на район „Централен“ Георги Стаменов и заместник-кмета Златин Велев те разговаряха на място с гражданите. Всеки един от тях обясни, че е останал много доволен от промяната в квартала и поздравяваше кмета Иван Тотев затова, че е започнал с мащабното обновление в централната зона. Няколко деца наблизо използваха възможността да изпробват новата спорта площадка и поритаха топка с кметовете”, съобщават от кметството.

И продължават: „Това е безпрецедентен ремонт на пространството, заключено между булевардите „Марица“ – Юг и „Княгиня Мария Луиза“. Някои вътрешноквартални улици не бяха ремонтирани повече от 30 години. Това е обновяване на огромна инфраструктура, която изцяло промени облика на тази централна градска част“, обясни кметът Иван Тотев на хората, които го спираха по улиците и го поздравяваха. Те поискаха общината да сложи пътни неравности тип „легнали полицаи“, тъй като някои шофьори карат невнимателно по новите улици. Няколко пъти благодариха за подменената тротоарна настилка и новото озеленяване с дървета, храсти и допълнително растителност. Вече са подменени електрическите стълбове с нови, сложени са и нови кошчета за отпадъци, голям брой пейки и кътчета за отдих.”.

От съобщението на общината се разбира, че гражданите сравняват улица „Бургас“ с крайбрежна алея. Съобщава се още, че освен ремонтите на пътните настилки и тротоарите, в междублоковите пространства са изградени и спортни зони с маси за тенис и места за игра с ударопоглъщаща настилка, спортни игрища за баскетбол, волейбол и друг вид спорт, обособени са десетки паркоместа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Защо не са снимали продължението на ул. Цар Иван Страцимир- кал, сметище с умрели животни и строителни материали? А ремонтирания участък на същата улица е вече с пропаднали плочки и павета

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина