АктуалноНовиниСъдТемида

Ромите, които запалиха напрежението във Войводиново, с условни присъди

Братята Пакетови, пребили командос на Богоявление, се споразумяха с Прокуратурата

Пускат ги от ареста още днес

Соня Попова

Ромите, които пребиха 33-годишния военнослужещ Валентин Димов на Богоявление и запалиха етническо напрежение във Войводиново, днес излизат от ареста.

Припомняме, че братята Борис, на 17 години и Асен, на 21, Пакетови бяха привлечени като обвиняеми за причинена средна телесна повреда на пострадалото лице по хулигански подбуди, изразяваща се в счупване на дясната ябълчна кост, счупване дъгата на същата кост, довело до счупване на челюст, което е довело до трайно затрудняване на дъвченето и говоренето – престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 вр. с чл. 129 ал.2 вр. с чл. 129 ал.2 вр. с ал.1 вр. с чл. 20 ал.2 вр. с ал.1 от НК, а за Борис П. и във вр. с чл. 63 ал.1 т. 3. Ицидентът е станал на главен път, след направена забележка от страна на пострадалия при внезапното  им излизане на пътното платно.

Районен съд-Пловдив днес одобри споразумение между тях и Прокуратурата, с което те получиха минимални присъди. По-малкия брат Борис получи една година условно и 3 години изпитателен срок, а по-големия Асен Пакетов – 3 години условно с 5 години изпитателен срок.По време на изпитателния срок Асен и Борис ще са с пробационна мярка „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“.

Съдът зачете, че двамата имат чисто съдебно минало. Присъдата влиза в сила веднага и двамата ще бъдат освободени от ареста днес. В решението се отбелязва, че така определеният изпитателен срок и за двете осъдени лица, както и наложената пробационна мярка „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ са в максимално предвидените предели в Наказателния кодекс.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Ахахахахах бе мамичката ви деба циганска деба само да ми паднете ше ви направя гъзовете като ръкав на кимоно. Боклуци мръсни, смърт!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина