АктуалноИзпод тепетоМненияНовини

Първоаприлски карикатурен прозорец

Карикатуристи и скулптор се „шегуват“ с премиера в Международния ден на хумора

„Една новина от последните минути: Министър-председателят Бойко Борисов подаде оставка, след като видя последната си карикатура в Праас-прес… Не знам какво ще последва от тази първоаприлска шега, ама по радиото върви много симпатичен разговор с карикатуристит, това написа в социалната мрежа дългогодишният пловдивски журналист Жана Маринска.

Въпреки дългото репортеско търсене, не можахме да открием художественото искане за оставка на невъзпитените карикатуристи. Надяваме се, че е това, което открихме в интервю на редколегията на Прас – прес в сайта „Площад Славейков„.

Освен карикатуристите и скулптор се „пошегува“ с премиера в Международния ден на хумора, съобщи репортер на БНР.

На 1 април столичният площад „Гарибалди“ осъмна с двуметров паметник на премиера Бойко Борисов.  При приближаване до фигурата очите ѝ започват да светят в червено, а тя говори с гласа на Б.Б. Паметникът на премиера е поставен до фонтана на реновирания площад „Гарибалди“ , който столичани оприличиха на надгробна плоча и чието премахване предстои. Монументът е изработен от стъклопластика и има вградена тонколона, от която звучат популярни реплики на министър-председателя. В едната си ръка Борисов държи ножица, а в другата – три книги, на една от които пише БКП. Около паметника звучи популярния хит от началото на 90-те години „Батальонът се строява“. Малко след 9 часа тази сутрин той е бил демонтиран. Авторът Андрей Врабчев споделил, че е направил „монумента“ по-рано, но е решил да го покаже именно днес.

Преди по-малко от година Под тепето и пловдивският карикатурист Ириен Трендафилов започнаха рубрика под наслов „Карикатурен прозорец„. Днес ви припомняме някои емблематични карикатури от 2018, вдъхновени от истински пловдивски новини.

Това е сатиричното му вдъхновение по повод статията ни Най-новата екстра в Митрополията: До винила и химче.

„Затворническа музика“ бе създадена по повод емблематичните бягства на лишени от свобода през пролетта на м.г.

Първата бира в Пловдив, знаете, е произведена през 1881 година, а първото хумористично издание „Кукуригу“ излиза през 1882 в града, така че те са си заедно от врем оно и вървят за ръка под тепетата. За това и Ириен създаде карикатурната изложбата „34 пълни и 11 празни халби“ в рамките на Две-три бири фест 2018-а.

Честит празник, шегобийци!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина