МненияПод ножа

Най-новата екстра в Митрополията: До винила и химче

Инсталираха химическа тоалетна до един от входовете на храма

Технологичното чудо е точно до тапета на Свети Николай

След като влезе в историята като първия паметник на културата в православната българска история, който замени оригиналните иконописи с винилови тапети, митрополитският храм блесна отново с безумно оригинална придобивка.

От древни времена църквата е бягала от науката и технологиите, отците са отричали хиляди открития и устройства, улесняващи съвременния живот в различни епохи. След хилядолетия обаче Пловдив блясва в историята на православието с химическа тоалетна в храма!     

Припомняме, че управниците под тепетата гласуваха 180 000 лева за свръхмодерни градски кенефи, които ще им пестят заплатите на чистачките и ще се самопочистват на мястото на писоарите в Капана. Сега доживяхме и Николай Пловдивски да прегърне идея на кмета Иван Тотев.

Дори изпреварващо – Дядо Николай е наредил да инсталират Hi-Tech WC-то до задния портал на „Света Марина“ преди ОП “Чистота“ да събори масивните тоалетни на ул.“Железраска“.

Слава на Бога, че Николай Пловдивски не е стигнал до безумието да събори градените тоалетни в митрополията, ще кажем ние.

Тоалетната все пак е по-евтина от „златните“ за Капана, моделът е на пловдивска фирма и се продава за 970 лева без ДДС и без консумативи, показа проверката ни. Резервоарът ѝ е с капацитет до 220 литра.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

14 коментари

  1. Химическата тоалетна бе поискана от миряните, понеже бившата тоалетна стана свещоливна след ремонт. Докато се направи нова посетителите на храма могат да ползват химическата. Ноо жълтите драскачи, които са срам за журналистическата гилдия си нямат друга работа. Хората от „Св. Марина“ са направили нещо за удобство, макар и временно. Авторът носи ДЪЛГ да поднася истината неподправена и без личностна интерпретация, дори не е питано… Срам.

  2. Всеки нормален човек се възмущава на винила на мутрополита…
    Но отдолу някакви мрънкалници се надъхват на списалият статията вместо на обратния си мутрополит. Този е пълен джихадист и може само да руши…

  3. Ами щом толкова живо ви вълнуват тази химическа, че е поставена там, защо след като Църквата в и “товя” не се поинтересува за причината да бъда поставена там, и да помогнеш на “твоята” църква по-бързо и по-лесно да обособи и изгради wc за посещаващите всяка неделя и на всеки празник Литургиите, както не съмнено и ти правиш в “твоята” църква. И така критикарите щяха да са с един по-малко, защото щеше да знаеш причината за този “случай”.

  4. БЕЗКРАЙНО Е СКУДОУМИЕТО ЧОВЕШКО !
    След като преди години облепи с тапети този митрополитски храм, митрополит николай доказа отново, че е новатор.Интересно защо това технологичното чудо МНОГОЗНАЧИТЕЛНО е МОНТИРАНО ТОЧНО ДО ТАПЕТА НА МИТРОПОЛИТСКИЯ ПАТРОН СВЕТИ НИКОЛАЙ.
    ДОБРЕ ПОНЕ, ЧЕ НЕ СА Я ИНСТАЛИРАЛИ В ОЛТАРА !

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина