АктуалноМненияНовиниПод ножа

Прякото договаряне с фирмата на общинския съветник Цоневски вече е прекратено

По времето, в което ни обясняваха, че поръчката е прекратена, тя е била активна

Решението за прекратяването ѝ е вписано с дата 2 октомври, но всъщност е качено на сайта на общината най-малко два дни по-късно

Таня Грозданова

Това, в което юристите на Община Пловдив се опитваха да ни убедят, че е факт преди седмица – обявената процедура за договаряне, без предварително обявление от Община Пловдив за проектиране на една улица и две пасарелки на булеварди, с отправена покана към фирмата на общинския съветник от „Кауза Пловдив“ арх. Цветелин Цоневски, е прекратена – вече се случи.

Припомняме, че след като Под тепето съобщи как архитектурното бюро на общинския съветник е единственото поканено за договаряне без предварително обявление от Община Пловдив в процедура по проектиране на три инфраструктурни обекта в града на стойност 53 000 лева с ДДС, от пресцентъра на администрацията два пъти обявиха, че процедурата е прекратена преди две седмици. Дори се опитаха да прехвърлят отговорността за това, че няма видими документи за прекратяването ѝ на Агенцията за обществени поръчки. От АОП категорично отрекоха и обясниха процедурата.

В същото време кметът Иван Тотев коментира едновременно, че „най – вероятно главният инженер на общината Калев е възложил задачата на някой служител, който е поканил архитект Цоневски без да знае, че не може да го кани“, а минути по-късно заяви: „Никой не смята, че тук има някакви проблеми. Дори тази процедура по никакъв начин няма проблем да си я изкараме до края, ако човекът иска да проектира.“ Накрая обяви, че процедурата се прекратява, тъй като общината се отказала да прави пасарелките.

От офиса на архитект Цоневски пък твърдяха, че те сами са отказали договора с писмо от края на септември.

В крайна сметка, ако се вярва на датите, написани в публикуваното около края на миналата работна седмица решение за прекратяване на прякото договаряне на сайта на община Пловдив, то днес би трябвало да изтича 7-дневния срок по обжалването му.

С химикал на решението е написана дата 2 октомври (виж първа страница по-горе), ето  скрийншот (виж по-долу) от страницата на общината от 4 октомври, направен след края на работното време на администрацията, където е видно, че този документ все  още не е публикуван.

Според  мотивите описани в решението за прекратяване писмото с отказа от „Цоневски ПК” ООД е входирано в общината на 26 септември. За него обаче не знаеха в администрацията, хората на които зададохме неудобните въпроси седмица по-късно.

От цялата сага с различните версии за прекратяване и голямото разминаване в тях и датите прозира, че решението търсено и писано по време и/или след публикациите ни.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина