АктуалноМненияНовиниПод ножа

Фирмата на арх. Цоневски: Ние отказахме договора с Община Пловдив

Георги Титюков: Би имало конфликт на интереси, ако възложителят бе от „Кауза Пловдив“

Таня Грозданова

От архитектурното бюро на общинския съветник Цветелин Цоневски отказали да подпишат с Община Пловдив договор за проектиране на трите обекта, за които получиха покана за пряко договаряне. Това съобщи пред репортер на Под тепето мениджърът на офиса на „Цоневски ПК” ООД Полина Петколичева.

Припомняме, че архитектурното студио на общинския съветник от „Кауза Пловдив“ е единственото поканено за договаряне без предварително обявление от Община Пловдив в процедура по проектиране на три инфраструктурни обекта в града на стойност 53 000 лева с ДДС. Предложението касае реконструкция на ул. „Четвърти януари” в участъка от бул. „Шести септември” до бул. „Марица-юг”; Изграждане пешеходен надлез /пасарелка/ над бул. „Княгиня Мария Луиза” до входа на Централни гробища и втора пасарелка над „Цариградско шосе” в района на бензиностанция „Еко”.

Писмото с отказа било изпратено в края на изминалата работна седмица, твърдят от фирмата. Като мотиви пред медията ни г-жа Петколичева посочи, че са отхвърлили офертата на Община Пловдив, тъй като имат много работа в момента.

„Ние предпочитаме да се концентрираме върху започнатите проекти и се състезаваме по обществени пръчки в конкурси, които сами избираме.“

Полина Петколичева отказа да коментира наличието на конфликт на интереси с отправената от страна на общината покана и помоли по този въпрос да се обърнем лично към архитект Цоневски. Самият общински съветник от „Кауза Пловдив“ Цветелин Цоневски не отговори на позвъняванията на репортера на Под тепето.

Потърсихме за коментар лидера на коалиционния партньор на управляващите – зам.-кмета по спорт и младежки дейности Георги Титюков. По думите му няма проблем с поканата.

„Аз не съм възложител. Щеше да има конфликт на интереси, ако аз бях възложителя. В случая е главният инженер на Община Пловдив, а инж. Калев не е от „Кауза Пловдив“. Мен нито са ме питали, нито съм се договарял. Не знам дали в случая има конфликт на интереси. Щом са го поканили, може би закона го позволява.

По мои лични наблюдения 99% от работата на архитект Цоневски е по частни проекти и само 1% с Община Пловдив и други общини, с които той работи много добре.“

Очаквайте и последната дума на кмета Иван Тотев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина