АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножа

Протестиращите от Кършияка завардиха отрано входа на Общински съвет

Близо 50 човека дойдоха с националния флаг и плакати „Искаме си парка“

Хората вече имат информация, че теренът е отреден за комплексно застрояване

Един от протестиращите: Ако държавата свали номерата на скъпа лимузина, стойността й става нула

Ивайло Дернев

Близо 50 човека, жители на район „Северен“, които от няколко дни протестират против унищожаването на единствения парк в квартала им, дойдоха с националния флаг и плакати „Искаме си парка“ на днешната сесия на  Общински съвет – Пловдив.

Хората завардиха отрано входа на местния парламент, някои са довели и децата си. От Инициативния комитет се оплакаха, че пристигащите съветници ги подминават, за това недоволните влязоха в Заседателната зала със скандиране:“Искаме си парка!“

Съветникът от ПФ Илко Илиев, който бе председател на местния парламент по времето на  управлението на  Славчо  Атанасов, също е сложил на капака лаптопа си плакат като на протестиращите.

Пред репортер на  Под тепето хората съобщиха, че вече имат информация, относно това, че теренът е отреден за комплексно застрояване и недоумяват как е възможно. Те смятат, че след изрична промяната на ОУП, там вече може да има паркинг с кооперации.

Ако държавата свали номерата на скъпа лимузина, стойността й става нула, заяви един от протестиращите. Те искат от общината да действа точно така.

Съветниците гласуваха да бъде дадена думата на председателя на ИК Асен Костов.

Очаквайте подробности

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина