АктуалноГрадътНовини

Общината ще управлява новата галерия в бившия Детмаг

Монтират въздуховодите на арт-галерията (СНИМКИ)

Продължава набирането на предложения за име на културното пространство на Малката главна

Първата от поредица срещи, които имат за цел да изяснят детайлите по визуалната идентичност, информираността на гражданите и управлението на бъдещата художествена галерия на ул. „Райко Даскалов“ в Пловдив се проведе на 5.03.2019 г. в сградата на районната администрация на „Централен“.

Райкметът Георги Стаменов и неговият екип посрещнаха заместник-кмета по култура и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков,  арх. Петко Костадинов от АРКО студио, изпълнителя на проекта Михаил Иванов, Кирил Велчев и Светлана Куюмджиева – директори на ОФ „Пловдив 2019“, за да обсъдят заедно детайли по изпълнението и въпросите по менажиране на новоизграждащата се галерия.

Припомняме, че реконструкцията на бившия детски магазин „Снежанка“ стартира на 18.02. м.г., като изпълнителите имат 115 дни да приключат работа.

Към днешна дата се ремонтира покрива, направена е замазка на 2 ет., ВиК инсталацията е готова. Изпълнителите работят по монтажа на въздуховодите, които са от голямо значение за вентилацията на бъдещия арт-център.

След срещата стана ясно, че е планирано галерията да бъде общинска собственост и да е под управление на Община Пловдив, чрез някоя от нейните структури. Коя точно ще бъде решено в кратки срокове.

Участниците обсъдиха детайли и изисквания за окачване на бъдещите експонати. Бяха предложени различни варианти за монтиране и оформяне на визуалната идентичност на бившия детмаг „Снежанка“.

От район Централен припомнят, че все още се набират предложения за името на центъра за изкуство.

„До момента предложения постъпват основно през социалните мрежи. Едно от предложенията-фаворит е „Детмаг 2019“, сподели районният кмет Стаменов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина