АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Министърът на туризма: Очакваме в Пловдив близо 2 000 000 туристи през 2019-а

„Това е още една възможност да покажем многообразието на нашата страна пред света и потенциала на българския туризъм,“ смята Николина Ангелкова

2018  е най-успешната в цялата история на статистиката в българския туризъм с над 9 млн. посетители от чужбина

Само по инициативата Пловдив – европейска столица на културата 2019 г. се очакват близо 2 млн. туристи. Така ще дадем още една възможност да покажем многообразието на нашата страна пред света и потенциала на българския туризъм. Това заяви министърът на  туризма Николина Ангелкова в сутрешния блок на bTV днес.
Тя отбеляза, че е 2018-а по първоначални данни е най-успешната в цялата история на статистиката в българския туризъм с над 9 млн. туристически посещения на чужденци.

„Отчитаме и 7,2 млрд. лв. приходи от международен туризъм за единадесетте месеца на миналата година – повече, отколкото за цялата 2017-а. Данните ще бъдат съобщени в края на този месец. Това говори, че секторът се развива наистина устойчиво и с всяка нова година надгражда постигнатото.“

Зимният сезон също стартира много добре с около 5% ръст на посещенията, посочи министър Ангелкова. Най-многобройни са гостите от Гърция, Румъния, Великобритания, съседните страни, дори и от конкурентите ни Германия, Австрия и други.

По думите ѝ през настоящата година фокус ще бъдат инвестициите в сектора и вътрешният туризъм. Ще бъдат организирани инвестиционни турове, които да запознаят бизнеса с възможностите на България като целогодишна дестинация.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина