АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Какво да правим в Пловдив тази седмица (28-31.01)

Тази седмица в Пловдив ще се разходим из безпределния космос на човешкия ум, ще се отдадем на безкрайно забавление и ще разгледаме темата за правата на жените в България

Снимка: Георги Матов

28 януари

Мрак от Антон Страшимиров

„Пиесата „Мрак“ от Антон Страшимиров, макар и странно, се поставя за първи път в България. Разбира се, Драматичен театър „Адриана Будевска“ я поставя не само поради това. Пиесата е изключително действена и вълнуваща. Като че ли е ескиз за по-сетнешния шедьовър на автора – „Вампир“.

Действието се развива в малко делиорманско село в началото на миналия век, където цар отново е далеко, а Бог – високо. Ама, много високо! Героите – една галерия от образи. Народ. Български народ. Инфантилен и гладен. Непораснали деца. Точно толкова наивни и жестоки като децата. Щеше да е ужасно смешно, ако не беше страшно. Мрак!

Страшимиров е написал под заглавието на пиесата си комедия. Може би защото и той, като един друг велик автор, е вярвал, че смеейки се, човек се прощава с миналото си. Да се опитаме да се посмеем заедно. Над себе си!“

Дом на културата „Борис Христов“
19 часа
Билети на касата на МаскАрт в ДК“Борис Христов“

Безпределният космос на човешкия ум

Една уникална съдба на изключителния българин проф. Виден Табаков ще бъде представена в документална изложба, която не трябва да пропуснете да видите в годината на отбелязването на 50 г. от стъпването на Нийл Армстронг на Луната, който р бил приятел и колега на проф. Табаков в Университета Синсинати.

Дом на културата „Борис Христов“
16 часа

29 януари

Свети Вълк в Петното на Роршах

В легендарния пловдивски клуб „Петното на Роршах“ писателите Александър Секулов и Елена Алексиева ще представят, говорят, четат и спорят за последния роман на авторката, „Свети Вълк“.

Петното на Роршах
19 часа

Импро Театър Vol: Пловдив 2019

„Сцена в джаза“ представя Импро Театър Vol: Пловдив 2019.

„Както ви харесва“ ще излязат от зоната си на комфорт, за да представят импровизации на сцената на Bee Bop Café. Няма нито сценарий, нито предварително зададени роли. Вместо това всичко се измисля на момента от предложения на публиката. Всеки път е различно и спонтанно. Каквото и да се случи, ще се случи само веднъж и специално за вас. Никой не знае какво ще бъде то, но със сигурност знаем, че ще бъде забавно.

Bee Bop Café
20 часа
Вход свободен

Още събития вижте в Lost in Plovdiv.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина