АктуалноГласовеМненияСъдТемида

Новият адвокат №1 в Пловдив: Колегите не застанаха зад личност, а зад една или друга концепция

Бе ми гласувано огромно доверие и трябва да оправдая очакванията, заяви адв. Иван Демерджиев след като спечели вота на гилдията  

Адв. Стефан Левашки: Бях в ролята на Буридановото магаре на тези избори

Иво Дернев

Близо 50 процента от адвокатите, имащи право на глас, са участвали в избора за ново ръководство на колегията през уикенда. Вотът на гилдията определи Иван Демерджиев за новия председател на Адвокатската колегия в Пловдив. За поста той се състезава с досегашния заместник-председател на организацията Зоя Тошкова, като успя да спечели подкрепата на 321 от гласувалите. В полза на адв. Тошкова са гласували 207 нейни колеги. Избирателната комисия е работила до два часа през нощта, като протоколът от резултатите е качен в три след полунощ. Причината за дълго продължилия процес е, че освен ръководство гилдията избираше и 31 градски делегати за предстоящото Общо събрание на адвокатите в страната.

На този етап няма индикации, че изборите ще бъдат обжалвани. Знак за това е и решението на загубилата вота, която излезе с официално съобщение, че оттегля членството в досегашния адвокатски съвет, като не желае повече да бъде и зам.-председател.

„Уважавам това решение и се надявам да продължим с взаимно уважение. Нямам лоши чувства към никого. Напротив, надявам се на помощта на всеки”, коментира за Под тепето часове след като бе избран за председател на Адвокатската колегия в Пловдив Иван Демерджиев.

„Останах удовлетворен от представянето пред колегите. В крайна сметка в деня на изборите достатъчно цивилизовано се държахме двамата с адвокат Тошкова. Колегите не застанаха зад някаква си личност, а зад една или друга концепция. Разбраха, че има смисъл да подкрепят моето виждане за развитието на колегията.  В тези часове усетих заряд и подкрепа, която трябва да върна. Бе ми гласувано огромно доверие и трябва да оправдая очакванията. Вече съм подредил стъпките доста напред и започвам да крача. Най-важното е, че усещам подкрепа и ентусиазъм и вярвам, че всичко, което е залегнало като основа в платформата ми, е постижимо. Все по-реално изглежда”, допълни адвокат Иван Демерджиев.

Свързахме се и с вече бившия председател на колегията адв. Стефан Левашки за коментар относно резултата от изборите.

Адв. Стефан Левашки и адв. Зоя Тошкова- бившите вече председател и зам.-председател на колегията

„Бях в ролята на Буридановото магаре на тези избори, тъй като се кандидатираха двамата заместници от моя екип, с който спечелихме преди три години и започнахме реформи в адвокатурата, които смятам че бяха успешни. Моят избор бе труден и на практика невъзможен, тъй като сме работили добре и с двамата колеги, познаваме се и се уважаваме”, каза адв. Левашки. Той смята, че при смяната на караула в ръководството на колегията ще има приемственост.

„С избора на адв. Демерджиев смятам, че колегията направи своя категоричен вот и се надявам, че той ще продължи начина и стила на работа като прозрачност, като широко отворени врати за всеки един член на колегията с неговите проблеми. Надявам се още, че ще продължи моята борба за внасяне на един модерен нов закон за адвокатурата”, заяви бившият председател.

Адв. Левашки подчертава, че кампанията е била издържана в стила на феърплея. „Кандидатите за председатели и участници в техните листи си водеха кампания без черен пиар. Като цяло проведоха една достойна кампания. Даже си направиха обща снимка преди самото гласуване. Не мисля, че има някакво разединение на колегията. Според мен тя е единна, обединена е”, допълни адв. Стефан Левашки.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина