АктуалноГласовеМненияНовини

Заради забавения ремонт: Английската купува 135 радиатора за отоплителния сезон

Избраха фирма за довършване на ремонта на гимназията, срокът на изпълнение на поръчката е 65 дни

Ако няма обжалване на процедурата може и да се справим със ситуацията, коментира директорът на училището Николай Радев

Вариант Б нямаме. Няма да се местим, подчерта той

Иво Дернев

Завърши процедурата по избор на строителна фирма, която да довърши скандалния ремонт на Английската гимназия. Компанията ПОИС 32 е класирана на първо място след провеждането на нова обществена поръчка, като ще разполага с близо 800 хиляди лева, за да реализира проекта по енергийна ефективност в цялост. Ако процедурата не бъде обжалвана, до 65 дни ремонтът трябва да бъде завършен. Проблемът е, че в този период ЕГ „Пловдив” и общежитието към гимназията ще бъдат неотоплени.

„Ако нямаме обжалване може и да се справим със ситуацията. Иначе отиваме към края на януари. Срещнах се с представители на фирмата, които заявиха, че ще се постараят да приключат с дейностите до 15 декември. Така или иначе обаче влизаме в зимния период и ще трябва да купуваме радиатори, както и да сменяме ел.инсталацията, тъй като тя е много остаряла и няма да издържи. Говорим за радиатори в огромно количество- поне 115 за общежитията и около 20 голямата сграда. Вариант Б нямаме. Няма да се местим”, коментира за Под тепето директорът на елитното школо Николай Радев.

Той допълни, че разходите за отоплителни тела са големи, но ще бъдат свити благодарение на отстъпки, които ще дадат родители на ученици от Английската. Така или иначе ЕГ „Пловдив”  ще трябва да инвестира около 10 хиляди лева собствени средства за отоплителни уреди за кабинетите и стаите в общежитието. „ Студени обаче ще останат коридорите, баните и тоалетните. Засега този вариант ни устройва, но температурата трябва да се запазят над 7-8 градуса”, допълни Радев.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина