АктуалноКриминалеМненияНовиниПод ножаСъдТемида

До края на март Административният съд в Пловдив трябва да се произнесе по жалбите на ромите от Войводиново за бутането на незаконните им къщи

Проверките показали, че само 3 – 4 семейства имат право да бъдат настанени в социални жилища

47 незаконно пребиваващи са установени в махалата на селото

Соня Попова

Адрес за кореспонденция, посочен в махалата във Войводиново, се оказва на циганин милионер. За този куриозен случай разказа кметът на Община Марица пред жителите на общоселското събрание, което се състоя снощи. На него двамата с кмета на селото Димитър Тосев отчетоха предприетите действия по справяне с проблема. Сбирката се състоя в залата на читалището във Войводиново.

Иванов и Тосев застанаха зад исканията на жителите на пловдивското село – закононарушителите в махалата да си получат заслуженото.

Проверките в ромския квартал установили, че 47 души са незаконно пребиваващи там. Голямата част от тях вече са се върнали по родните си места, стана ясно на събранието. Освен това само 3 – 4 от ромските семейства с незаконни постройки се оказали с право да бъдат настанени в социални жилища, съобщи Иванов.

Очаква се от 6-и до 28-и март Административен съд – Пловдив да се произнесе по 15 от жалбите за бутане на незаконни постройки в циганската махала във Войводиново. До момента съдът е отхвърлил другите две подадени жалби, разказаха на събранието.

Кметът на Марица изрази надежда, че съдебната власт точно и ясно ще си свърши работата. Пред хората той изрази възмущението си, че ситуацията във Войводиново е била използвана от политици и различни неправителствени организации.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина