АктуалноБългарияГероите на деняНовини

Дарителска акция за Даримир

Специалистите от Комплексът за социални услуги за деца и семейства се обръщат към всички, които имат възможност да помогнат за набиране на средства за лечение на Даримир – дете на 3 г. с диагноза Детска церебрална парализа.

Те са се запознали с Даримир преди няколко месеца. „Работим ежеседмично в подкрепа на неговото развитие. Даримир се бори още от своето раждане,“ споделят специалстите.

Поставена му е диагноза ДЦП. Към днешна дата, след консултации в турска клиника, лекарите му предписват процедури по вливане на стволови клетки и дават шансове за пълно възстановяване. Семейството на Даримир се нуждае от помощ, за да събере нужната за лечението сума.

От Комплекса се включват в тази инициатива, за да подкрепим едно малко момче и неговата трудна битка. Включете се и Вие, защото заедно можем повече.

Какво разказват родителите: „Даримир е нашият малък герой! Неговата битка за живот започна още с първата му глътка въздух. По време на раждането се нагълта с околоплодни води и получи инфекция, която направи борбата му за живот още по-жестока. За кратък период от време беше останал без кислород и това причини големи вреди на организма му. Беше поставен в кувьоз, но въпреки големите трудности, малкият ни боец успя да се справи с инфекцията! Но пораженията вече бяха направени… Още през първата му годинка му поставиха диагноза ДЦП. Започнаха дълги месеци на рехабилитация и ходене по специалисти.

Днес Даримир е на 3 годинки. Ние никога не сме спирали да търсим варианти и да правим всичко възможно, за да облекчим състоянието му и той да може да има своето нормално детство! Свързахме се със специализирана турска клиника, в която му направиха изследвания за вливане на стволови клетки. Получихме оферта за вливане на стволови клетки на стойност 19 000 $. Тази сума е непосилна за нас! Фактът, че трябва да я заплатим до 20-ти април ни обезкуражава дори още повече!

Борбата ще бъде трудна и продължителна, но нашият син ще се справи! Сигурни сме, че с вашата подкрепа той ще бъде истински щастлив и ще може да граби с пълни шепи от радостите на детството!

Молим ви, да се присъедините към нашата битка и да дадете шанс на Даримир да проходи и да изживее своето детство, като всяко дете!

Той не иска много, но това за него значи всичко!“

Тук може да видите подробности за кампанията.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина