АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Готвят протест в Пловдив за цените на тока

Недоволни излизат срещу бездействието на държавата за регулиране цените на тока на свободния пазар на енергийната борса

Пловдив се вдига на протест в първия ден на идната работна седмица, веднага след Откриващия уикенд за Европейска столица на културата. Протестът е насрочен рано сутринта. Недоволните срещу бездействието на държавата за регулиране цените на тока на свободния пазар на енергийната борса ще се съберат пред централата на енергоснабдителното дружество в града под тепетата.

Организаторът на мирния протест – бизнесменът Антон Кьосев, освен че е направил събитие в социалната мрежа Фейсбук, разпространи и съобщение до медиите. В него се призовават всички представители на бизнеса, както и работниците, да се включат в протеста.

„Тъй като последните промени в ценообразуването на ел.енергия засягат всички нас,“ категоричен е управителят на фирма „Тони’К“ и собственик на комплекс Сила.
За провеждането на протеста са уведомени компетентните органи съгласно Закона за събиранията, митингите и манифестациите, уверява организаторът.
Според предварително обявената програма участниците ще започнат да се събират в 8:45 часа пред сградата на EVN и район Централен на ул. „Христо Г. Данов“. Те ще издигнат лозунги „Чуйте ни“ и други с послания към областния управител Здравко Димитров и министър-председателя Бойко Борисов за това, че „Енергийната борса убива експорта“ и „37% увеличение на тока = 100% по-малко данъци“.

В 9:00 часа шествие ще тръгне по бул. „6-ти септември“ към сградата на Областна администрация, където се очаква  на протестът да продължи около половин час.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина