Предимства и недостатъци при покупки от онлайн книжарница

Живот Култура Новини
Предимства и недостатъци при покупки от онлайн книжарница

 

Пазаруването онлайн все повече замества ходенето по различни магазини. Съвременните технологии в наши дни засягат всички сфери на човешката дейност и това не изключва книжарниците. Дори вече можете да откриете все повече книги в техния електронен вариант, или накратко наречени Е-книги. Какви са различните предимства и недостатъци на тази практика?

Ползи от пазаруването в онлайн книжарници

Тук плюсовете не са малко, нека им обърнем внимание:

  1. Спестява време – не е нужно да чакате на опашки пред магазина, в задръствания и да харчите пари за пътуване. Можете да седнете на удобен стол с чаша топъл чай и спокойно да разгледате нови и стари книги, предстоящи издания на pre-order и други. Така много по-лесно се търси, а изборът на книги в онлайн книжарниците е много по-широк.
  2. Време за размисъл – възможно е да се сравнят цените в различни магазини и да се избере по-приемливия вариант. Освен това не сте длъжни да бързате с избора, можете да разгледате отзиви за планираната от вас покупка на други читатели. Продавачът обикновено уточнява какво е качеството на печат, хартия, кориците, брой страници, което ви спестява време за проучване. 
  3. Огромен избор – във физическите обекти може да има изчерпани за момента бройки, докато в интернет бихте могли да поръчате любимите си бестселъри и да изчакате доставката.
  4. Отстъпки, промоции и други – в онлайн книжарниците често можете да намерите код за отстъпка или различни промоции направени специално за интернет мрежата. От Ozone.bg съветват да не пропускате да проверявате за различни онлайн промоции, защото това би направило дадена книга по-евтина и достъпна за вас.

Освен книги на английски и български език, то можете да намерите и такива на френски, италиански, немски, руски, испански и други. Разгледайте предложенията от различните издателства, за да вземете най-доброто.

Недостатъци на онлайн книжарниците

Един основен недостатък тук е, че при поръчването нямате възможността да усетите книгата, да я разлистите и да добиете по-голяма представа за нея. А и нека не забравяме, че няма по-приятно нещо от аромата на нови книги, който няма как да усетим чрез нашия компютър или телефон. Утехата в този случай е, че в даден момент книгата ще дойде при теб. Друг минус е, че малката търговска площ често прави така, че не може да се поддържат големи наличности. Така може да искате да купите нещо, което не е налично и да трябва да чакате за доставка – това би загубило времето и парите ви. 

онлайн книжарница

Какво друго можем да намерим в онлайн книжарница

При подготовката на ученик определено пазаруването през интернет ще ви спести много главоболия, време и чакане. Онлайн освен книги за вас или за подаръци, вие можете да намерите също така и:

  • Ученически раници – ще имате възможност за голям избор и лесно разглеждане на множество модели, което със сигурност би ви улеснило;
  • Учебници и пособия – на различни издателства и по всякакви предмети. Подгответе вашият ученик добре, за една силна учебна година;
  • Аксесоари за учене и четене – всичко необходимо, което може да му послужи;
  • Подвързии – не оставяйте учебниците без подвързии, за да можете да ги предадете на друг, нуждаещ се от тях ученик или дори да ги продадете, след като вече не са нужни;
  • Облекло за книги – важно е да се пазят книгите и това е най-добрия начин за това.

Важно е да прецените за себе си дали имате нужното време и търпение да обикаляте физически обекти, или ще предпочетете спокойно пазаруване от удобството на вашия дом. Без значение какво изберете, книгите са богатство и ще те бъдат такова независимо от това как сте се сдобили с тях.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.