БългарияЖивотНовини

Oтличиха най-успешните учители и ученици от Куклен

В празничния ден 31 ученици получиха медали и грамоти за постигнати успехи в областта на образованието от Председателя на Общинския съвет в гр. Куклен г-жа Елена Филева. За ученик на годината беше отличен Иван Чавдаров, който получи парична награда, грамота и плакет от Общинския съвет. Девет бяха учителите, които получиха плакети за „Издигане престижа и доброто име на СУ „Отец Паисий“. Отличията бяха връчени лично от Председателя на общинския съвет в Куклен.

Към събралите се ученици, родители и жители на града Елена Филева произнесе вълнуващо слово.

„Днес заставам пред вас с огромно вълнение, за да ви поздравя от името на Общинския съвет -Куклен, както и от свое име, с най-светлия празник в българския исторически календар – 24 май – Денят на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Ден, в който отдаваме своето уважение и благодарност към делото на Светите братя Кирил и Методий. Благодарение на тях имаме уникален и благозвучен език, на който казваме най-скъпите думи, пожелания и изречения, които осмислят и променят живота ни“.

Специално към учителите Елена Филева се обърна с думите:

„Вашата професия е мисия. Да си учител – това не просто звучи гордо. Това е болка, радост, чест, достойнство и кауза до живот. Заслужавате дълбока признателност за усилията и обичта, с които раздавате себе си, за да изградите ученици, които да бъдат достойни и знаещи личности“, а на учениците пожела да бъдат любознателни и последователни в усвояването на знанията.
Празничната програма започна с тържествено шествие от двора на Средно училище „Отец Паисий“. Площадът пред читалището на града се изпълни с фанфари и химна на българската просвета „Върви, народе възродени“, което сложи началото на честването на най-светлия празник – 24 май в град Куклен.

За доброто настроение на присъстващите допринесоха с изпълненията си Вокална група „Кукленски гласчета“ , малчуганите от детска градина „ Приятели“ и ученици от СУ „Отец Паисий“. И тази година тържеството, посветено на Денят на светите братя Кирил и Методий, завърши по традиция с народен танц в изпълнение на фолклорен състав „ Кукленче“ с ръководител Сашо Ламбрев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина