АктуалноГрадътКултураНовини

Без „Времеубежище“ по Главната

Всички бройки на „Времеубежище“ на Георги Господинов в множеството книжарници по Главната улица на Пловдив са изкупени днес до обяд. Това установи репортер на „Под тепето“. Много от пловдивчани из Капана и по центъра се забелязват с книгата в ръка. Огромният интерес идва след като изданието спечели престижната награда „Букър“ за литература.

Една от книжарките сподели с „Под тепето“, че са се подготвили предварително и са заредили с повече бройки от обичайното, но въпреки това интересът е огромен.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Браво и честито на Георги Господинов! Лично на мен не ми допада като автор, но тази награда е събитие в българската литература и само заради нея, доста хора ще прочетат “Времеубежище”, което е страхотно. Пожелавам му още повече успехи и още повече българи да четат български автори.

    1. И язи я купих . Още не съм я чел ,но ще се произнеса тези дни. Ако не е в спор с словото на Алаха,ще я преведа на фарси ,за всички забулени домакини да четат докато правят шауарма за мъжете си

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина