БългарияЖивотНовини

Четири лапи: Пиратките представляват сериозна опасност

Пиротехниката е опасна за животните, за малките деца, бебета, хората в затруднено положение, много възрастните и за околната среда

В дните преди Коледа и Нова година „Четири лапи“ – международната организация за защита на животните, която помага на изложени на прякото човешко влияние животни, отново фокусира внимание върху темата за вредите от използването на пиротехника по празниците. Разговорът в социалните мрежи и в медиите, поет от десетки популярни личности и инфлуенсъри, се превърна в лично Послание към любителите на пиротехника – апел към отговорно честване на празниците.

Нова година за хората е нов стрес за животните. Декември е месецът, в който улиците на България се превръщат в критични точки – зарята и пиратките, които се чуват от всеки ъгъл, представляват сериозна опасност за всички животни покрай безгрижно празнуващите, за малките деца, бебета, хората в затруднено положение и много възрастни и замърсяват околната среда. Звуците от гърмежи, които продължават с часове наред в новогодишната нощ, представляват неизбежна опасност с неясен характер за домашните, бездомните и дивите животни. Те не знаят от къде идва шумът и какво означава, нито как и дали ще могат да се спасят от него. Съвсем естествено – изпадат в неконтролируема паника.

Именно подобни случаи, разказват от първо лице и собствениците на кучета и котки с Послание към любителите на пиротехника, като сред тях са десетки инфлуенсъри и популярни личности, които приеха каузата като важна за тях и започнаха този съществен разговор в своите лични профили.

„Изявената гражданска позиция в подкрепа на призива ни за отговорно честване на празниците и появилата се искрена емпатия са безспорни доказателства за зародиша на едно предстоящо адекватно и цивилизовано общество,“ споделя Деница Славова, ръководител на отдел „Комуникации“ в „Четири лапи“.

Кампанията има за цел с добронамерен и приятелски тон да сподели за проблема на хората, които не са го преживели лично и може би не се замислят за директните последици от действията си.

За да предпазим домашните си любимци, „Четири лапи“ призовава всички да посрещнат предстоящите празници без заря или пиратки и предлага алтернативни и също толкова – атрактивни, методи за празнуване – бенгалски огън, шампанско, сапунени мехурчета, лазерни лъчове и летящи фенери. Кампанията и тази година има телевизионен клип, в който звучат гласът на Белослава и музиката на ALI абсолютно безвъзмездно.

Всеки може да се включи в кампанията със свое Послание към любителите на пиротехника, като сподели в стори в Instagram своята причина да посрещне тези празници без пиротехника в Add Yours серията, стартирана в профила на „Четири лапи“.

Инициативата е на „Четири лапи“ по идея на творческа агенция proof. и с подкрепата на Push Pull Production и безценната подкрепа на десетки медии, популярни личности и организации, които ги е грижа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина