ЖивотЗдравеНовини

Благотворителни каузи за Клиниката по детска онкохематология

Благотворителен бал и театър в полза на звеното по детска онкохематология в УМБАЛ „Св Георги“ в Пловдив

Серия от благотворителни инициативи са организирани в Пловдив в подкрепа на звеното за детска онкохематология в УМБАЛ „Св Георги“ в града. Зад организацията стои Командерия „Улпия“, част от Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим.

Основната цел е да се съберат достатъчно средства за ремонт и обзавеждане на стая за игра на децата с тежката диагноза, докато се лекуват в болницата. Успоредно с това ще се купят и специални игли, необходими за вливките, които се използват при химиотерапия на малките пациенти. Голямата идея на организаторите е да направят и платформа, чрез която децата от отделението ще могат да си комуникират с доброволци, както и да играят, учат, рисуват или свирят на музикални инструменти заедно с тях.

В събота се проведе традиционният зимен благотворителен бал на Lions Club „Пловдив“, под наслов „Да бъдем добри заедно!“.

Предстои на 28 ноември, вторник, на сцената на военния клуб в Пловдив Театрална трупа при НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1908“ – гр. Раковски да  представи спектакъла „Шеги на любовта“ по А. П. Чехов.

Повече информация може да се намери в групата във фейсбук.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина