АктуалноЗдравеКриминалеНовиниРазследване

Проверка в УМБАЛ „Св. Георги“ заради починал чужденец

Гражданин на Великобритания е починал в най-голямата пловдивска болница при неизяснени обстоятелства. Образувано е досъдебно производство, тъй като камери показват спречкване с охраната

По непотвърдена информация британецът е потърсил лекарска помощ преди два дни защото се чувствал зле. Бил приет прегледан от дежурните медици в Спешното отделение, включили му система и след като са му направени изследвания, лекарите са го изписали. Той обаче не искал да си ходи и продължавал да настоява за допълнителна медицинска помощ, като обяснявал , че не се чувствал добре, а охраната го била помолила да напусне.

Мъжът е изведен от сграда, после прави опит да се върне и се спречква с охранителите, показва видео от охранителните камери. Последствие е приет отново в лечебното заведение, където при неизяснени за сега обстоятелства пациентът е починал.

От Университетската болница “Св. Георги” в Пловдив заявиха, че е образувана вътрешна проверка в лечебното заведение заради починалия мъж с анлийски произход.

Със заповед на изпълнителния директор проф. д-р Карен Джамбазов е назначена комисия, която разследва случая и проверява медицинската документация.

На органите на реда са предадени всички записи на видеокамерите относно инцидента.
Изпратено е писмо до управителя на охранителната фирма за незабавно обяснение и мерки.

Образувано е и досъдебно производство. След неговото приключване и излизане на резултатите от проверката, ще бъде дадена подробна информация за нейните резултати.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

6 коментари

  1. Така е Мутростан на Буда и ПееФ, всичките охрани са техни мутри и е сигурно,че ще покрият случая. Все пак идват на власт, пак.

  2. а стадото, което гледа и нищо не прави. После политиците им били виновни, на такъв народ и тия политици, дето ги имаме в момента са му много.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина