ГрадътЖивотЗабавлениеЗдравеНовиниПУЛС

Д-р Динчо Генев е новият изпълнителен директор на УМБАЛ-Пловдив

Досегашният прокурист на УМБАЛ „Пловдив“ АД  д-р Динчо Генев е новият изпълнителен директор на лечебното заведение. Той поема ръководството на болницата от д-р Аргир Аргиров, който бе освободен от директорския борд на проведеното днес извънредно общо събрание на акционерите заедно с Анести Тимчев, който е зам.-кмет на община Пловдив.

В новия съвет на директорите на мястото на освободените бяха избрани д-р Динчо Генев и Костадин Атанасов, началник отдел “Бюджет и финанси” в Министерството на здравеопазването, който бе избран за председател на борда.

Третият член на директорския съвет е бившият народен представител д-р Катя Попова, която досега беше негов председател.

Съветът на директорите освободи д-р Генев като прокурист.

“Използвах момента да подам заявление за напускане на борда, който се свика извънредно , за да гласува освобождаването на зам.-кмета на община Пловдив Анести Тимчев. Щях да направя същия ход и на редовното общо събрание, тъй като изпълних задачата заедно с екипа да стабилизирам УМБАЛ „Пловдив” АД, заяви пред акционерите д-р Аргиров.

В този момент болницата няма просрочени задължения. Очаква се извършване на инвестиции в медицинска техника и в ремонти.

УМБАЛ „Пловдив“ АД има пълна готовност за прием, диагностика и лечение на пациенти с всякакви вирусни инфекции, в това число и коронавирус. Медицинските екипи разполагат с превантивни средства, дезинфектанти, консумативи.

Д-р Генев е завършил висше образование по медицина в Стара Загора, има специалност „Вътрешни болести“ и „Здравен мениджмънт“ от Медицински университет-София. Работил е в общинската болница в Харманли и е бил неин управител.

Д-р Динчо Генев е избиран два пъти за председател на районната колегия на Българския лекарски съюз в Хасково, бил е и член на Управителния съвет на Сдружението на общинските болници.

През 2013 г. той е кандидат за поста управител на НЗОК заедно с д-р Румяна Тодорова. Месец по-късно, след като тя е избрана за управител, д-р Генев заема поста подуправител на НЗОК. 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина