ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ЗдравеНовини

Безплатни прегледи за Световния ден на сърцето в Пловди

За отбелязване на Световния ден на сърцето и 15-годишнината на УМБАЛ „Пълмед“, екипите на отделенията по кардиология с инвазивна кардиология и по кардиохирургия към лечебното заведние обявяват кампания за безплатни прегледи, които ще се проведат на 27 септември, петък.

Прегледите ще се осъществят от 09:00 до 16:00 ч. с предварително записване, като часове за кардиолог се запазват онлайн на този адрес.

Час за консултация с кардиохирурга д-р Андрей Неутов, началник на Отделението по кардиохирургия в „Пълмед“, може да се запише на тел. +32 607 300.

Пациентите е добре да се явят на преглед с предходна медицинска документация и последни изследвания, като е препоръчително да имат изследван липиден профил, гликиран хемоглобин, ПКК, креатинин, урея, АСАТ, АЛАТ, йонограма, TSH в последните 3 месеца.Във връзка с безплатните прегледи кардиологът д-р Екатерина Петкова, управител на УМБАЛ „Пълмед“, подчерта ролята на превенцията за ограничаване на честотата на сърдечносъдовите заболявания сред пациенти от различни възрасти и особено сред по-младите, които са склонни да неглижират профилактиката.Тази година Световната сърдечна федерация набира подписи за петиция, с която да се изпрати силно послание до лидерите на страните по света, че е необходим глобален план за действие за сърцето, за да се предотвратят сърдечносъдови заболявания и да се предпазят хората от най-големия убиец на здравето. Можете да подпишете петицията тук: https://world-heart-federation.org/world-heart-day/petition/.По повод Световния ден на сърцето и 50-годишнината от основаването му, Дружеството на кардиолозите в България провежда няколкомесечна кампания до 1 октомври, чиито основен акцент е широкото разпространение, включително в училище, на знанието как да живеем здравословно. Дружеството е разработило и Национален план за сърдечносъдово здраве, с който се цели намаляване на преждевременната смърт от сърдечносъдови заболявания с 30% до 2030г.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина