ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовиниОбразование в Пловдив

Трима млади фотографи с изложба в Капана

Дипломната изложба „NEXT“ представя творческите търсения и завършените проекти на трима млади творци от специалност „Фотография“ в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диаманидев“.

Тази експозиция е вдъхновяващ поглед към взаимоотношения между реалност и въображение, традиция и иновация, личен и социален контекст. Изложбата показва широка гама от жанрове – от архитектурна фотография до концептуални и експериментални проекти. Всеки студент разкрива своя уникален стил и творческа идентичност, като използва фотографията като средство за изразяване на идеи, емоции и визии за света.

Откриването ще се проведе на 20 Септември в 18:00 часа NèctAr Creative Space “– Пловдив,
ул. „Алцеко“ №14, Капана, Пловдив.

В своето авторско представяне -„Въображение“, Ваня Караджова разкрива своя гледна точка към архитектурата. С акцент върху взаимодействието между пространство, цветове и форми, експозицията изследва как архитектурните структури оживяват в изображенията и как въображението на фотографа може да трансформира заобикалящата среда в изкуство.

Проектът на Иво Иванов „Сблъсък ” – изследва смелото и провокативно взаимодействие между модата и естетиката на кича. През обектива на Иво Иванов може да бъде забелязана концепция за стил, красота и леко намигване и усмивка. С тази експозиция той преосмисля границите на добрия вкус и демонстрира как кичът, често пренебрегван като
„лошо изкуство“, може да се превърне в инструмент за творческо себеизразяване.

В епоха, в която дигиталните изображения доминират, #IAMPHOTOGRAPHY на Виктор Георгиев, се явява като ярко напомняне за физическата и екологична крехкост на нашия свят. Заснет със собствено изработена голямо-форматна камера и с помощта на специална фотографска хартия, тази колекция от пейзажни снимки изследва дълбокото въздействие на едно хипотетично апокалиптично събитие.

Тази изложба е повод за гордост не само за студентите, но и за техните преподаватели, които през годините са ги насърчавали да изследват нови пътища и да развиват своя индивидуален творчески път.

Изложба „NEXT“ можете да посетите до 4 Октомври 2024 г..

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина