ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Избори

Йордан Иванов: Гласувайте за смелите хора

Призив на Йордан Иванов, кандидат за народен представител от листата на коалиция Продължаваме промяната- Демократична България

В навечерието на поредните избори ми се иска да се върна малко по-назад и да поразмишлявам как минаха последните няколко години. Аз съм депутат в последните две Народни събрания и никога в живота ми не съм виждал по-стремглаво, целенасочено и кръвожадно действие от това на статуквото да запази позициите си във властта. Това е нещо като озверял от глад хищник, който за нищо на света няма да изпусне вече захапаната плячка.

Никога в живота ми не съм очаквал, че политическата власт може да бъде толкова арогантна, груба и безскрупулна. Тя е готова да премаже дори съдбите на хората, само и само да продължи да се самовъзпроизвежда в същия ѝ вид.

Никога не съм си мислил, че корупцията е възможно да се разхожда в кулоарите на сградите на властта толкова смело, с гордо изправена глава и без грам свян.

Защо е всичко това?

За статуквото е нормално да бъде арогантно, да бъде грубо, да мачка, да обижда, да нагрубява, да хули и да корумпира. То не може да отстъпи пред интелекта, честността и справедливостта, защото нашите ценности застрашават корупционното им безразсъдство.

Кое ме озадачи най-много?

Има хора, които участват в управлението на държавата последните 15 години, които се опитват да ни обяснят, че еволюция в упражняването на властта е невъзможна. Опитват се да ни обяснят, че нещата не могат да се случват по друг начин освен с тях. Опитват се да ни наричат „неможачи“ – защото не приемаме държава, която се управлява с корупционни компромиси и без реформи. Те смятат, че ние не сме способни да свършим всичко, за което се борим от години.

Защо правят всичко това?

За да запазят властта си в българските регулатори, в службите, в съдебната власт. Това са онези реформи, които независимо от изпълнителната и парламентарната власт, определят сигурността ни, справедливостта, цените на мобилни услуги, електричество, вода, определят правилата за честна игра на бизнеса, определят цената на живота ни.

Изборите в неделя са за това. Изборите са за съдебната реформа, за сигурността, за регулатори – не за редовна власт. Редовната власт си я имат с подкрепата на президента. Не е важно кои ще са министрите, защото след последните две години вече не останаха празни места на стените в министерствата. Но е важно кои ще са депутатите, които ще изберат членовете на над 30 регулатора, които ще завършат съдебната реформа, които ще подсигурят сигурността ни. И този избор зависи от българските граждани – не от Борисов, не и от Пеевски.

Призовавам Ви да мислите за това. Ако дадем възможност на рафинирани мутри, облечени в костюми, да кадруват свободно в българските регулатори, служби и съдебна власт, чертаем сценарий на застой в държавата идните 10 години. А ние вече показахме, че можем да се борим и че България не е малка и бедна страна. Показахме, че тези реформи и че нашето по-добре европейско бъдеще е близо и съвсем реално.

Затова гласувайте за свободни хора! Гласувайте за @ПП-ДБ с номер 14 на вота 2в1 в неделя и със 102 за мен в град Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Ниско чело , сура – изял съм хиляди кибабчита , сякаш ония шопар от ДПС Пеевски го преваил 1:1.
    Леко свинско подхилкване на първата снимка казващо ни … маа ви да ева тъпанари! Гласувайте ,гласувайте аз идин път да флена у Народното Събрание ши въ научъ.
    Такива в Иран ги бесим на крановете за да видят всички ханъми и кадъни ,къв тип примат не трябва да отглеждат!

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина