ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БългарияЕвала

Наградиха български филм на Международен фестивал

Новият филм „Посоки“ на Стефан Командарев получи първото си международно отличие от филмов фестивал

След като беше избран в официалната селекция на 70-то издание на международния филмов фестивал в Кан, филмът „Посоки“ на Стефан Командарев спечели и първата си международна награда. Това се случи снощи на филмовия фестивал в Сараево, където лентата спечели Специална награда на журито за целия актьорски състав на филма за изключително художествено постижение. Ирини Жамбонас и Асен Блатечки получиха наградата от името на всички актьори в лентата.

„Щастливи сме от тази награда, а следващите спирки на филма са фестивалите в Торонто, Бусан, Хайфа, Варшава, Люксембург, Гент, Талин и други. Планираме да го представим на българската публика в началото на следващата година“, сподели режисьорът и продуцент Стефан Командарев.

За Филма:

В рамките на двадесет и четири часа в шест софийски таксита се случват шест истории, повлияни от абсурдите и проблемите на днешната българска действителност. Всички те са обединени от една смърт, която ще даде шанс за нов живот. Шофьорите на таксита са водещите герои, които често са най-точните свидетели на действителността, включително и от тъмната й страна. Някои от тях са принудени да бъдат психолози и терапевти, понякога спасители, други са агресори, трети са жертви. Те са част от истинския живот. Останалите герои на тези истории са клиентите на такситата – различните лица на българското общество. Редуват се както драматични, така и комични епизоди из нощна София. 

Във филма ще видим актьорите Ирини Жамбонас, Асен Блатечки, Зуека, Стефан Денолюбов, Юлиан Вергов, Васил Банов, Герасим Георгиев – Геро, Иван Бърнев, Стефка Янорова, Николай Урумов  и др. Сценарият е на Симеон Венциславов и Стефан Командарев, оператор е Веселин Христов, монтажът е на Нина Алтъпармакова, художник на филма е Мария Койчева. Продуценти на филма са Стефан Командарев и Катя Тричкова (Арго филм).

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина