ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
СъдТемида

Двойният убиец от „Руски“ на свобода

Пуснаха Любомир Трайков срещи 15 хиляди

Тежък инцидент се случи на 18 ноември на кръстовището на пловдивския бул. "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев". Когато 26-годишният Любомир Трайков помете с личния си автомобил друга кола. На място загиналите са двама – 46-годишният шофьор на пежото Атанас Ламджиев и 44-годишната Виолета Стоянова, която е седяла на предната седалка. а 27-годишният племенник на Ламджиев и 23-годишната му приятелка бяха ранени, като момичето е в критично състояние и лекарите не дават гаранции за живота й.

Пристигналите на място полицаи са установили, че Любомир Трайков е седнал зад волана след употреба на алкохол. Пробата му показала 0,67 промила. Оказа се, че Трайков е бил санкциониран 12 пъти за нарушение по пътищата,  като 5 от тях са за шофиране с превишена скорост и има 7 административни наказания.

Обвинението представи експертно мнение от сервиз, обслужващ марката "Ауди", какъвто е автомобилът на Трайков. По технически данни колата може да развие от 0 до 100 км за 5 секунди. От бул. „Шести септември” до мястото на удара са близо 200 метра, което значи, че аудито е можело да достигне и над 100 км/ч. 

В съдебната зала се появи и таксиметровият шофьор Диян Ганев, който е станал свидетел на жестоката трагедия. Той разказа, че аудито на Трайков го е застигнало на бул. „Шести септември”, като без да намали, е влязло в кръстовището с "Руски" и е продължило по булеварда. По думите му, колата се е движела в пъти по-бързо от позволените 50 км/ч. 

В обяснението си пред съда, Любомир Трайков заяви, че не знае точно с колко километра в час е карал, но едва ли е надвишавал 60 или 70 км/ч. Той поясни още, че преди да се включи в движението по бул. "Руски", първо бил спрял на червен светофар, а относно ударът с другата кола, обясни, че не е имал време, за да спре.

Окръжният съд реши да освободи 26-годишния шофьор от ареста срещу парична гаранция в размер на 15 000 лв.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

  1. … ami ne znael tochno s kolko km/h e karal – kak shte znae pod vlijanieto na alkohol i drugi zabraneni substanzii…. Na podobni ubijzi trjabva da im se otneme „pravoto“ da pritezhavat shofiorski knizhki za zjal zhivot ili Tatkoto i knizhkata e kupil na deteto si???

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина