ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
СъдТемида

Внесоха обвинителния акт срещу Райфъла

Червенков и копмания отиват на съд за опит за предумишлено убийство, палежи и увреждане на чуждо имущество

Прокуратурата внесе обвинителния акт срещу бизнесмена Атанас Червенков в съда. Райфъла ще отговаря пред Темида за подбуждане на няколко престъпления, а именно опит за предумишлено убийство, палежи и увреждане на чуждо движимо и недвижимо имущество.
Дело е заведено освен срещу Червенков и срещу Веселин Загорски, който също е подстрекавал престъпните действия. Васил Василев и Симеон Генов ще бъдат съдени от Темида за съучастничество, а Бисер Романов за извършител на престъпленията.

Всички обвиняеми ще бъдат изправени пред съда заради опит за предумишлено убийство на Аргир Гяуров, който е собственик на медицински център в града под тепетата. За да се отърве от конкуренцията си, Райфела е изпратил другите обвиняеми по случая да елиминират Гяуров по жесток начин. На 12-ти февруари миналата година Гяуров е бил нападнат във входа на личнито си жилище в квартал Южен и многократно е намушкан с нож.

За да постигне целта си, Червенков обещал на Загорски да получи сумата от 20 000 лева. От своя страна, приелият поръчката наел други двама души, които да му помогнат за престъплението.Тъй като Гяуров все пак оцелял, на Загорки били изплатени само 10 000 лева.

Оказва се, че опитът за убийство не е единственото прекрачване на закона на обвиняемите, но е най-жестоко. Те ще отговарят пред Темида още за палеж на леки автомобили Мерцедес МЛ 280, Тойота Ланд Круйзер, които били собственост на Антоний Йорданов и неговата съпруга Татяна. Там също действали по поръчка. Мотивът този път бил, че Райфъла не бил избран за председател на сдружение „Български ловно-рибарски съюз“ и прекратяването на 20-годишния му договор за концесия на пазара на ул. „Младежка“. И двата палежа за извършени от Васил Василев, докато автомобилите са се намирали на ул. „Акация“. Не е ясно обаче какво възнаграждение е получил Василев за тази поръчка.

От обвиняемите са извършени още няколко подобни нарушения, сред които разбити и запалени автомобили, незаконно държане на боеприпаси в големи размери и други. По делото са разпитани 38 свидетели, извършени са множество експертизи, сред които пожаро-технически, авто-оценъчни, медицински и др., направени са огледи, претърсвания, следствени експерименти.

Към момента обвиняемите Атанас Червенков, Веселин Загорски, Симеон Генов, Бисер Романов и Васил Василев са с постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина