ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
СъдТемида

Адвокат се съмнява в манипулиране на записа от катастрофата с Кари

Боскос не се яви в съда, Катерина Матеева в черно на заседанието
 
Телесната повреда може да бъде преквалифицирана от средна в тежка
 
За пореден път бе отложено делото срещу Христос Боскос, който преди година се вряза с 98 км/ч в автобусна спирка и едва не уби 16-годишната Катерина Матеева. Гръцкият студент не се яви днес в съдебната зала,  тъй като делото може да се гледа и в негово отсъствие. Адвокат Стоянов, обаче, който защитава интересите на другия обвиняем по случая Васил Калев, водач на автомобила, с който Нисана е имал съприкосновение преди да връхлети спирката, поиска техническа експертиза. Целта й е да установи автентичността на записа от камерата, на който се вижда самата случка,  тъй като има съмнения, че може и да е манипулиран. Адвокатката на Катерина пък поиска нова съдебно-медицинска експертиза, тъй като ученичката вече е претърпяла 3 операции на крака, но костта не заздравява правилно. Това искане е отправено, тъй като въз основа на тази експертиза, телесната повреда може да бъде преквалифицирана от средна в тежка.

Вещите лица, изготвили автотехническата експертиза заявиха, че, ако Боскос е карал с разрешената скорост от 50 км/ч, а не с близо 100, е щял да се удари с Мерцедеса на Калев, но не и да връхлети спирката и да помете Катерина.

Днес отново, подкрепена от родителите си и с пребоядисана в черно коса, Кари чакаше да чуе решението на Темида, но делото бе отложено за 7 май.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина