ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Разследване

Нова бизнес сграда в Пловдив съживява бизнеса в града

Инвестиционната компания „Галакси Инвестмънт Груп” даде старт на строителството на нова офис сграда в Пловдив. Във вторник Константин Бояджиев, директор „Бизнес развитие” в компанията и Иван Тотев, кмет на града, направиха първата копка на строежа.
Проектът „Офис Парк Пловдив” включва две сгради, специално проектирани да посрещнат нуждите на компаниите от аутсорсинг и IT индустрията. Те покриват най-високите изисквания за качество и ще предлагат голямо форматни офиси.  Очаква се той да запълни липсата на достатъчно качествени офисни имоти в града.
"Офис парк Пловдив" ще бъде разположен на бул. "Свобода", близо до Мол Пловдив и ще представлява комплекс от сгради с разгърната застроена площ от 15 400 квадратни метра и с общ капацитет от 2000 души. Инвеститорът планира строителството да бъде на два етапа, като първата сграда от комплекса ще бъде готова в началото на  2016 г. Тя ще е на 7-етажа – 6 етажа офиси и партер.
Според Константин Бояджиев инвестицията в нова офис сграда ще съживи икономиката в града и ще помогне за разкриването на много нови работни места. „Имайки предвид предимствата на Пловдив като привлекателна дестинация за инвеститорите смятаме, че тенденцията за увеличения интерес от страна на IT и аутсорсинг индустрията ще се запази”, допълни още той. В последните 10 месеца определено се наблюдава засилен интерес от тези браншове към града под тепетата, коментират експертите. Това се дължи на добрата инфраструктура, висококвалифицираните кадри, централната локация като в същото време наемните нива са конкурентни на тези в София.
Новият проект планира да приюти наематели, които търсят първокласни офиси, с гъвкави пространства и отговарящи на европейските стандарти. Затова „Офис Парк Пловдив” е с комуникативна локация, отворени офис пространства, техническа инфраструктура, в озеленена градска среда. Очакванията са площите в сградата да бъдат наемани за офисите на компании, които все повече се спират на Пловдив като място за развитие и разширяване на своя бизнес.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина