ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
СъдТемида

Детеубиец се жалва, че полицаи го инжектирали със серум на истината

 Атанас Асенов отрича да е отнел живота на малката Мария

Паолина Грозева

Полицаите ми инжектираха нещо в рамото и казаха, че сега ще си кажа цялата истина, това заяви днес пред Пловдивския апелативен съд Атанас Асенов, осъден от Старозагорския съд на 26 години лишаване от свобода за убийството на малката Мария, която е била само на годинка и половина. Въпросният серум на истината му бил поставен в рамото при разпита след убийството на детето. Освен това  по думите на Асенов му бил нанесен и побой от полицаите, които нахлузили качулка на главата му и започнали да изливат вода в устата му. Бийте ме, но имам хемофилия, им казах, допълни подсъдимият пред Темида днес.

Разпрата между баща и син в съдебната залаСлед като първоначално Атанас Асенов е признал цялото деяние, днес  на делото за обжалване на постановената присъда, той категорично отрече да е посягал на детето. Малката Мария е дъщеря на приятелката на Атанас, която заминала да работи зад граница и му оставила детето. Асенов отишъл да живее заедно с Мария в къщата на баща си, който я обитавал, заедно с втората си жена и децата си. Пред съда Атанас смени първоначалните си самопризнания, с нова теза. А именно, че Румяна, бащината съпруга, е убила детето като го хвърлила на Дивана. Тогава, обаче, баща му го заплашил, че ще го убие, ако не поеме вината за смъртта на момиченцето. От фрактурите нанесени по телцето на Мария, обаче, вещите лица са категорични, че няма как да се получат от хвърляне на диван тъй като има разкъсан черен дроб, счупвания на ребра, както и кръвонасядания.

По делото като свидетели се явиха и бащата на Асенов Огнян, както и жена му 23-годишната Румяна. Те категорично отхвърлиха новопоявилата се версия на Атанас. В съдебната зала подсъдимият се обърна с думите към родителя си: Татко не съм го очаквал от тебе, заради една жена мен да ме оставиш!
След размяната на тежки реплики, Атанас бе отведен, а съдийският състав ще вземе решение в определения от закона срок.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина