ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
МненияПод ножа

Крила за всеки вкус! С намаление!

Търговия в самия храм за идването на мощите на Свети Мина

Попове със слушалки дирижират парада, стартирал с топовни салюти

Крила за всеки вкус! Край този рекламен слоган премина Николай Пловдивски и десетките му  свещеници в днешния парад за идването на мощите на Свети Мина от Атон. Рекламното изречение на популярна енергийна напитка идеално пасва на днешното събитие, стига след него да бъде добавено „С намаление!”, за привличане на повече публика, тъй като вярващите бяха по численост колкото хората в църковни одежди. И защото шествието тази вечер бе подобно на рекламен карнавал, а не почит и поклон пред светиня, каквото би следвало да бъде. Гърмяха топовни салюти, звуча военен оркестър,търчаха позлатени отчета със слушалки в ушите, гардове гледаха строго, миряни се чудеха дали автобусите им за Панагюрище, Димитровград и Хасково няма да тръгнат без тях, а полицията бе многолюдна като са футболно дерби. Пълна еклектика!  

Пари се брояха под купола на храмаПотокът тръгна от опакованата от скеле Света Богородица, мина през Главната и завърши между полицейски кордон в Св. Марина. Именно празникът на митрополитския храм, който прилича на комикс днес, бе причината за случилото се. А там, директно под купола, вървеше търговия.  Възрастни дами късаха някакви билетчета и брояха пари по време на самата служба. Докато уморените и сгорещени отчета натъпкваха одежди в торбички от хипермаркети.  Крила за всеки вкус! С намаление!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Тъй, тъй, ИГНОРИРАЙ олигархията, гледай в другата посока, а не на МУТРОполита в чинията – те така за 25 години Свободна България прокопса до Българистан. За Бачковския игумен също ли трябваше да ИГНОРИРАМЕ, к’во ша му връзваме кусур на чиляка, он расото за удобство го е надянал, че му е по-лесно, отколкото да се пО’ти на къро, не ли?

  2. Ей,ти с трите поста,спри се бе,човек! То бива злоба,бива,ама това твоето е нещо наистина необяснимо…Не ти харесва владиката – ами,ИГНОРИРАЙ го! Защото не ми се иска да мисля,поради що се пенявиш толкова,че и начални цифри на ЕГН-то му си изписал…

  3. 3. А килийното им „Университет“-че няма как да стане акредитирано, това са на перкото фантасмасгориите (иска и „професор“ да стане като бореца Маргаритов или Хонорис Кауза като Камата; очаквайте ПАН =Пловдивска Академия на Науките с Маминото и Чичовото … ех, горкото Филибе, с тия кротнали се майнички) . Да си върви обратно в Долно Лозен номенклатурното синче от БКП = нископреосвещенството.

  4. 2. Безблагодатен, нечестив узурпатор, драпащ и боричкащ се за ЗЕМНИ благинки, наслади и най-паче ВЛАСТ. Хора, бдете, не им се оставяйте на таквиз КРИВОславни „пастири“. (Търгаши, фарисеи, нотариални магьосници с всенародните ни ценности). За комсомолско ПОРОБВАНЕ („послушание“) на младежта сега ни пробутват ВЕРОУЧЕНИЕ (фатфа, джихади!).

  5. Палячовски, недостойни и ментарджийски представления из мегдани и стъгди му дай на лудото Коле и неговата секта. Цял свят им се смее колко гемии можеха да се изградят от треските, които ни се пробутват като от Светия Кръст и „мощи“.
    Колкото беше „духовник“ и „монах“ Бачковският развратен „игумен“ (в махлата имахме такъв някакъв ама всички го презряха) – точно толкова е ОДУХОТВОРЕНО и пловдивското МУТРОполитче (ЕГН69****)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина