ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
СъдТемида

Адвокатът на Сапунджиев: Защо никой не се постави за секунда на мястото на клиента ми и на семейството му?

Тяхната болка е не по-малка от тази на родителите на Паоло, изнерви допълнително обстановката адв. Георгиев

Убиецът на детето имал нужда да се лекува от нанесения му побой

Адв. Георгиев изнерви съдийстия състав и нелепи сравненияУбиецът на малкия Паоло от Стара Загора не се появи днес в съда. Той бе представен от адвоката си, който успя да опне до крайност нервите на неколцината събрали се в съдебната палата, за да поискат от Темида постоянен арест за Георги Сапунджиев. Защитникът му поиска още по-лека мярка за клиента си- парична гаранция или подписка. При все, че в момента Георги Сапунджиев е под домашен арест, каква по-лека мярка иска адвокатът, чудеха се хора в залата.

Георгиев  твърди, че клиентът му е с много влошено здравословно състояние, заради побоя, който му е бил нанесен от свидетели на местопроизшествието. Защо се повдига обвинение срещу неизвестни извършители като много добре се знае кои са участниците в злодеянието срещу Сапунджиев, пита защитникът.Той също повдигна въпроса защо прокуратурата не дава епикризата на клиента му, за да може да се проведе адекватно лечение на спуканотo му тъпанче. Той твърди, че Сапунджиев е човек, който е демонизиран от медиите. В пледоарията си адвокатът каза, че клиентът му е от образовано семейство, на четиридесет и няколко години, няма друго престъпление и затова няма опасност да се укрие. В стремежа си да оневини убиеца, Георгиев започна да прави невероятни сравнения между болката на почернените родители на Паоло и тази на семейството на Сапунджиев. Защо никой не се постави за секунда на мястото на клиента ми и на семейството му. Тяхната болка не е по-малка, каза той. Тогава съдийският състав го прекъсна с молба да не прави такива неуместни изказвания.

Сапунджиев никога не е заявявал, че ще търси, възможност да бъде оневинен. Даже напротив, още докато е бил на легло в болницата след нанесения му жесток побой, той каза на полицая, че ще окаже пълно съдействие и че ужасно много съжалява, продължи адвокат Георгиев.

Прокурорът пък от своя страна разкри, че обвиняемият Георги Сапунджиев има 8 акта за нарушение като в тях присъства и такъв за алкохол над 0.5 промила. Допълни още и че домашният арест не е подходяща мярка щом Сапунджиев е с влошено здраве, тъй като това предполага системното ѝ нарушаване. Това, обаче, не повлия на апелативните съдии и те потвърдиха решението на старозагорските си колеги като го оставиха под домашен арест.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

  1. Боже Господи…за какъв домапен арест се говори..Аз не живея в Бг, но в държавата, в която съм дори няма и да го изслушат в съда, направо си знае мястото, особено що се касае за смърт на дете и неспазане на закони..Мисля, че държавата ни и съдиите са тотално сбъркани и не са наред….Изобщо не ми е жал за него, в предвид че е нарушвал закона 8 пъти и е употребявал алкохол…

  2. Бърза и ефективна присъда, това заслужава тоя малоумник, позволил си за пореден път да нарушава грубо закона, с поведението си причинил смъртта на едно невинно детенце! Да изгние в зандана, бял ден да не види! Тъкмо ще има предостатъчно време да си ‘почива’ и да се ‘лекува’!!!

  3. „Горкия“ шофьор! Бил „жестоко“ пребит и изпитвал „жестока“ болка?!! Боже, Боже, жив да го оплаче човек, „милия“!

    Това е пълна изродщина – ще ми сравняват неописуемата болка от загубата на дете с някаква си физическа болка от спукано тъпанче или одраскано?!! Такова безочие и липса на каквато и да е човещина, просто съм без думи! Ами че ако иска адвоката му и на СПА лечение да го изпратим?!!

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина