АктуалноЗабавлениеНовини

Какво да правим в Пловдив (25.11–01.12)

Снимка на корицата: Димитра Лефтерова

25 ноември

Drone photography exhibition with VIKTOR

Ще може да разгледате творби от различни сезони и локации, както стандартни пейзажни фотографии, така и абстрактни рисунки, творения на природата.

Музикалният фон ще бъде предоставен отново от Viktor (@dronescapev314), а питиетата от Зелената фея.

Absinthe House

17:30 часа

„АНА КАРЕНИНА“ – балет по музика на Чайковски

Драматичният сюжет по романа на Лев Толстой е разказан с изразните средства на танца от водещия хороеграф Лео Муич на фона на едни от най-красивите произведения на Чайковски.
Към звездните солисти MАРТА ПЕТКОВА и НИКОЛА ХАДЖИТАНЕВ се присъединиява и ГИЛЕРМЕ АЛВЕШ – премиер-балетист на Хърватски народен театър, Загреб.

Държавна опера Пловдив

18:00 часа

ДЕФИЛЕ НА МЛАДОТО ВИНО 2022

По калдаръмените улички пазещи атмосферата на отминали епохи, под магичното небе на Стария град, ще откриете седемнадесет локации в които ще Ви очакват за дегустация над 250 вида първокласни български вина, както и храни с които да ги съчетаете.

Откриването е на 25 ноември (петък). По традиция от площада пред Община Пловдив в 13:00 ч., „Дионисиево шествие“ и ансамбъл „Тракия“ ще поведат всички винолюбители към началото на Стария град, където в 14:00 ч. Бог Дионис ще отвори първата бъчва младо вино на винарска изба – златен медалист от предходното издание.

Винената фиеста ще продължи три дни:
На 25 ноември – от 14 до 18 ч.
На 26 ноември – от 11 до 18 ч.
На 27 ноември – от 11 до 17 ч.

Старинен Пловдив

25.11 – 27.11.2022

Official Opening x DJ Skill

Зад бара ще се леят 10 рачлични вида премиум наливни бири, един от най-любимите ни DJ Skill, ще се погрижи за доброто парти, a Кристиян е подготвил изненади за всяка дама.

Петното на Роршах

21:30 часа

Free Mind Quartet @ JAZZ INSIGHTS 

Иван Гърбачев (клавишни), Тодор Бакърджиев (тромпет), Александър Леков (бас китара), Начо Господинов(ударни инструменти) ще представят авторска музика и любими джаз пиеси.

Врати: 17:00
Начало: 21:00
Вход: 15 bgn

Jazz Club В Джаза

21:00 часа

Angel Kostadinov at Bally Club

На 25-ти наш гост ще бъде Angel Kostadinov! Той ще ни представи своята актуалната и динамична селекция, която е гаранция за настроение през цялата нощ!

Ангел Костадинов се занимава с музика от 4 години. Дебютира в Club Plazma през 2019 г. Фестивали като Social Festival Maidstone и Street Parade Zurich отключват страстта му към електронната музика.

Днес музиката е неизменна част от живота му, мотивира го и изразява себе си чрез нея. Звученето му е актуално и динамично. Пуска Techno, Dark Minimal Techno, Melodic Techno и Tech House.

Bally Club

21:00 часа

26 ноември

Socialist Architecture Tour

Обиколката на социалистическата архитектура е фокусирана върху стиловете на строителство от периода 1944-1989. Заедно ще разгледаме някои от най-важните обществени сгради в Пловдив като примери. Ще можем да се насладим на монументалното изкуство, което ги украсява, и да разберем повече за функциите им по време на комунизма. Също така ще наблюдаваме промяната на самия режим чрез промените, настъпили в архитектурата.

Това е безплатна пешеходна обиколка на английски език.

Кметството (пл. Стефан Стамболов 1)

11:00 часа

Комеди Клуб Пловдив представя: Мъже срещу жени

Смей се с приятели в Комеди Клуб Пловдив.

Кой е по-забавният пол? Чуй най-добрите шеги на Петя Кюпова и Христо Радоев в шоуто Мъже срещу жени!

The Comedy Club Plovdiv

19:00, 20:45 или 22:30 часа

Rhythm RACCOONS Birthday Blowout

Събираме всички суинг танцьори под тепетата за епично суинг празненство! Елате да отбележим 4 години от създаването на Rhythm RACCOONS и да дадем летящ старт на новия парти сезон.

Започваме вечерта в 21:00 с отворен урок за забавни движения, подходящ за начинаещи, напреднали и позабравили танцьори. Веднага след това се впускаме в купона, с музика умело подбрана от опитните ръце на Богдан Ковачев. Ще има игри, Birthday Jam, готини моменти и незабравими танци, както винаги.

Нямаме търпение да се впуснем заедно в новата суинг ера под тепетата, със свежо вдъхновение и много ентусиазъм!

Bee Bop Café

21:00 часа

Revolution Presents – BMSS Psychedelic Night

След култовото парти с Boom Shankar през 2019 година, беше въпрос на време отново да го поканим. Датата е 26 ноември, а мястото клуб Void. Този път обаче ще подсилим емоциите с още един гост от неговият лейбъл, а именно малтийският диджей и продуцент Soul Kontakt. По този начин заедно с българката част от BMSS Records – Kundalini, стават трима блестящи изпълнители от един и същи лейбъл. Разбира се, Niquiet ще открие събитието подобаващо. Очаква се една незабравима вечер, изпълнена с уникална музика и добро настроение.

Club VOID

22:00 – 07:00 часа

Tommy Riverra at Bally Club

Дълбоките бас линии, ритмичните елементи, енергичният, динамичен и мелодичен звук на House, Deep, Tech, Afro, Electronica са характерни за музиката, която описва Tommy Riverra!

Bally Club

21:00 часа

27 ноември

Една седмица, не повече – гр.Пловдив

Да усложнява пределно прости житейски ситуации е основно свойство на човека. Но когато става дума за любов, никога не се знае как ще завърши всичко. В тази чудовищно смешна пиеса на Клеман Мишел един отегчен мъж иска да се раздели с половинката си, но не намира сили да й каже. Затова решава да потърси помощ от приятел. Ако вече сте се сетили, че приятелят ще се влюби в жената, прави сте. Но това е най-малкото, което може да очаквате. Екипът на „Истински лъжи“ не носи отговорност, ако след представлението излезете тотално зашеметени от невъобразимите ситуации, в които ще изпаднат героите на Йоана Буковска, Димо Алексиев и Емил Марков. Едно обаче е сигурно: когато един мъж пожелае толкова силно да се раздели с една жена, се случва нещо, което и самият той не е очаквал.
Автор : Клеман Мишел
Режисьор: Емил Марков
Участват: Емил Марков, Йоана Буковска, Димо Алексиев

Дом на културата “Борис Христов“

 19:00 часа

За всички събития през идната седмица следете в единствения дигитален гид под тепетата Lost in Plovdiv

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина